Pri hromadnej otrave alkoholom v Indii zomrelo najmenej 37 ľudí

NETKY.SK • 20 Jún 2024, 11:00 • 2 min
Pri hromadnej otrave alkoholom v Indii zomrelo najmenej 37 ľudí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 37 ľudí zomrelo a vyše 50 hospitalizovali po požití nelegálne vyrobeného alkoholu v juhoindickom štáte Tamilnádu.

slovakia

left justify in out

K hromadnej otrave alkoholom došlo v jednom z okresov ležiacom na severovýchode Tamilnádu. Jeho najvyšší predstaviteľ M. S. Prasanth agentúre PTI povedal, že počet osôb v kritickom stave sa neustále mení, čo naznačuje, že počet obetí sa môže zvýšiť.

Do oblasti boli povolaní lekári a špecialisti z blízkeho okolia. Polícia zisťuje, aký alkohol obete vypili. Príbuzní niektorých hospitalizovaných tvrdia, že išlo o arak.

Predseda vlády štátu Tamilnádu M. K. Stalin v príspevku na platforme X uviedol, že osoby podozrivé z výroby a distribúcie alkoholu boli zatknuté a boli podniknuté aj kroky voči zodpovedným osobám, ktoré tomu nedokázali zabrániť.

Úmrtia v dôsledku konzumácie nelegálne vyrábaného alkoholu sú v Indii, kde si chudobní obyvatelia nemôžu dovoliť kupovať licencované výrobky, bežné. Nelegálna výroba alkoholu, ktorý je na zvýšenie účinku často obohatený chemikáliami, ako sú pesticídy, sa stala mimoriadne výnosným odvetvím, pretože pašeráci neplatia dane a predávajú veľké množstvá svojich produktov za nízke ceny.

V roku 2022 zomrelo vo východnej Indii viac ako 30 ľudí po tom, čo údajne vypili kontaminovaný alkohol predávaný bez povolenia. Konzumácia takéhoto alkoholu si v roku 2020 v indickom štáte Pandžáb vyžiadala najmenej 120 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NDTV / AP, Foto: Freepik (ilustračné foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies