Prievidza: Ročné časové lístky na MHD si bude možné zakúpiť od 1. augusta so zľavou

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 15:39 • 2 min
Prievidza: Ročné časové lístky na MHD si bude možné zakúpiť od 1. augusta so zľavou

PRIEVIDZA - Ročné časové lístky na MHD v Prievidzi si bude možné od 1. augusta zakúpiť so zľavou až dvadsať eur, a to pri príležitosti blížiaceho sa týždňa mobility. Ako informovala hovorkyňa Prievidze Zuzana Krajčiová, mesto zaviedlo časové cestovné lístky na jar minulého roka, aby tak pravidelným cestujúcim umožnili cestovanie za najvýhodnejšiu cenu.

slovakia

left justify in out

Časové lístky zaviedla samospráva v apríli 2023, ponúkala tak možnosť zľavy, ktorú mnohí obyvatelia využili. V tomto kalendárnom roku si obyvatelia Prievidze budú môcť v období od 1. augusta do 30. septembra zakúpiť ročný časový lístok za sumu 149 eur a zľavnený ročný časový lístok za 89 eur.

"Po roku sa ukázalo, že cestujúci tento typ lístkov oceňujú a lístky si obnovili aj za plnú cenu. Radi by sme touto akciou prilákali ďalších pravidelných cestujúcich a najmä študentov, preto sme akciu smerovali na začiatok školského roku, keď si väčšina žiakov a študentov lístky obnovuje," popisuje Zuzana Krajčiová.

Od augusta bude novinkou aj možnosť predĺženia platnosti trojmesačných a ročných časových lístkov v prípade hospitalizácie dlhšej ako dva týždne. Samospráva pristúpila k tomu kroku s ohľadom na starších obyvateľov, ktorí sa obávajú, že pri dlhodobej hospitalizácii časový lístok dostatočne nevyužijú.

"Časové lístky patria spolu s cestovaním na predplatnú kartu k najvýhodnejším formám cestovania v MHD. Pri každodennom využívaní ročného lístka cesta v MHD vychádza od 0,46 eur na deň," uzavrela Krajčiová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Prievidza, Foto: imhd.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies