Princezná KATE zverejnila EMOTÍVNE video. Prezradila, že ukončila chemoterapiu, a ešte oveľa viac +FOTO +VIDEO

NETKY.SK • 11 September 2024, 18:01 • 2 min
Princezná KATE zverejnila EMOTÍVNE video. Prezradila, že ukončila chemoterapiu, a ešte oveľa viac  +FOTO +VIDEO

Kate Middletonová oznámila, že šesť mesiacov po oznámení diagnózy rakoviny ukončila chemoterapiu.

slovakia

left justify in out

Kate, princezná z Walesu, šesť mesiacov po oznámení, že jej diagnostikovali rakovinu, otvorene hovorí o svojom zdravotnom stave. Manželka princa Williama a matka troch detí v pondelok vo videoposolstve uviedla, že sa sústreďuje na to, aby zostala "bez rakoviny" a postupne sa po ukončení chemoterapie vrátila do práce.

Posolstvo

"Keďže sa leto chýli ku koncu, nemôžem vám povedať, aká je to úľava, že som konečne ukončila chemoterapiu," povedala 42-ročná Kate vo videoposolstve, ktoré zdieľal Kensingtonský palác.

"Posledných deväť mesiacov bolo pre nás ako rodinu neuveriteľne náročných. Život, ako ho poznáte, sa môže zmeniť v okamihu a my sme museli nájsť spôsob, ako preplávať rozbúrenými vodami a neznámou cestou."

Jednoducho milovať a byť milovaný

Kate ďalej opísala svoju cestu za ako "zložitú, desivú a nepredvídateľnú pre každého" a o perspektíve, ktorú jej to dalo.

Dodala: "Toto obdobie nám s Williamom predovšetkým pripomenulo, aby sme sa zamysleli a boli vďační za jednoduché, ale dôležité veci v živote, ktoré mnohí z nás často považujú za samozrejmé. Jednoducho milovať a byť milovaný."

   

Obrazok
Zdroj: Kensington Palace/Will Warr

Video poskytuje intímny pohľad na Kate a jej rodinu vrátane Williama a ich troch detí, princov Georgea a Louisa a princeznej Charlotte.

Na záberoch, ktoré urobil fotograf Will Warr v auguste v anglickom Norfolku, je vidieť rodinu z Walesu, ako sa hrá vonku, užíva si spoločný piknik a sa objíma.

Obrazok
Zdroj: Kensington Palace/Will Warr

V jednom zábere je vidieť Kate, Williama a ich tri deti, ako hrajú kartovú hru s rodičmi Kate - Michaelom a Carole Middletonovými.

Na ďalších záberoch vidno Williama a Kate, ako sa držia za ruky a objímajú sa.

Obrazok
Zdroj: Kensington Palace/Will Warr
obrazok
Zdroj: Kensington Palace/Will Warr
obrazok
Zdroj: Kensington Palace/Will Warr

Kate v marci oznámila, že jej diagnostikovali rakovinu po tom, ako v januári podstúpila podľa paláca "plánovanú operáciu brucha". Verejne neprezradila, aký typ rakoviny jej zistili, ani presné podrobnosti o jej liečbe okrem toho, že podstupuje "preventívnu chemoterapiu".

V novo zverejnenom videu Kate uviedla, že po tom, čo väčšinu minulého roka nebola v centre pozornosti verejnosti, plánuje prijať niekoľko ďalších verejných povinností: "Hoci som ukončila chemoterapiu, moja cesta k uzdraveniu a úplnému zotaveniu je dlhá a musím naďalej brať každý deň tak, ako prichádza," povedala.

"Teším sa však na to, že sa v najbližších mesiacoch vrátim do práce a budem môcť absolvovať niekoľko ďalších verejných podujatí, keď budem môcť," dodala.

Obrazok
Zdroj: Kensington Palace/Will Warr

Od marca sa na verejnosti ukázala len niekoľkokrát, vrátane účasti na júnovej slávnosti Trooping the Colour a sledovania júlového finále mužskej dvojhry vo Wimbledone po boku svojej dcéry Charlotte.

Obrazok
Zdroj: Visionhaus/Getty Images

Pred júnovou účasťou na slávnosti Trooping the Colour sa Kate podelila o aktuálne informácie o svojom zdravotnom stave a uviedla, že počas chemoterapie "robí dobré pokroky", ale ešte nie je "z najhoršieho vonku." Kate vtedy povedala, že jej liečba bude pokračovať "ešte niekoľko mesiacov".

Kate prestala plniť verejné povinnosti v rovnakom čase, keď jej svokor, kráľ Karol III., čelil diagnóze rakoviny.

Buckinghamský palác vo februári oznámil, že Charlesovi diagnostikovali rakovinu, ale nešpecifikoval typ rakoviny, štádium rakoviny ani druh liečby. Charles strávil určitý čas mimo verejných povinností, než sa koncom apríla vrátil k upravenému plánu verejných podujatí. Prvým verejným kráľovským podujatím od diagnostikovania rakoviny bola návšteva Centra na liečbu rakoviny v Londýne.

V reakcii na oznámenie Kate, že ukončila chemoterapiu, hovorca Buckinghamského paláca vo vyhlásení pre ABC News uviedol, že Charles a Camilla "to považujú za úžasnú správu a budú naďalej venovať lásku, myšlienky a podporu princeznej na jej pokračujúcej ceste k úplnému uzdraveniu".

 

VIDEO

(zdroj: Kensington Palace/Will Warr/ABC News)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: ABC News, BBC, NBC News, Foto: Kensington Palace/Will Warr
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies