Pripravte sa na extrémne horúčavy: V dovolenkových destináciách sa teploty vyšplhajú na 47 °C

NETKY.SK • 10 August 2024, 14:12 • 2 min
Pripravte sa na extrémne horúčavy: V dovolenkových destináciách sa teploty vyšplhajú na 47 °C

Horúce letné dni naberajú na intenzite. V nadchádzajúcich dňoch zasiahnu populárne dovolenkové lokality, ako Maroko a Portugalsko, rekordné teploty až 47 °C. Cestovatelia by mali byť pripravení na nebezpečné horúčavy, ktoré ovplyvnia aj ďalšie známe destinácie.

slovakia

left justify in out

Dovolenkári by mali byť v strehu, keďže viaceré populárne destinácie zasiahne intenzívne teplo. S dovolenkovou sezónou v plnom prúde je jasné, že ochladenie neohrozí vytúžený relax – skôr naopak. Podľa zahraničných médií sa blížia nebezpečné horúčavy.

Už v sobotu majú obrovské horúčavy zasiahnuť Maroko. Podľa tamojších meteorológov by tam teploty mali dosiahnuť extrémnych 47 stupňov Celzia. 

Takéto teploty by mali nastať v hlavnom meste Marrákeš a aj v ďalších oblastiach. Horúčavy by tam mali pretrvať minimálne do pondelka. Najvyšší stupeň výstrahy pred extrémnym teplom bol vydaný aj v portugalských okresoch Vila RealBragança a Guarda. Podobne nadpriemerne teplo sa očakáva aj v ďalších regiónoch, kde by dovolenkári v Španielsku mali byť na pozore. V Malage sa teploty majú pohybovať okolo 35 stupňov, pričom najvyššie hodnoty sa očakávajú v utorok.

Vo Francúzsku sa situácia nebude líšiť. Teploty v Paríži majú v pondelok presiahnuť 35 stupňov, pričom v letovisku Caorle v Taliansku sa očakávajú teploty nad 30 stupňov Celzia počas celého týždňa.

Aj Chorvátsko čelí najvyššiemu stupňu varovania, konkrétne v oblastiach Dubrovník a Rijeka, kde teploty dosiahnu až 35 stupňov Celzia. Podobné teploty sa očakávajú aj na pobreží od Splitu po Zadar, kde sa teploty budú pohybovať medzi 30 až 34 stupňami.

Ak ste na dovolenke v Egypte, mali by ste byť tiež opatrní. Meteorológovia predpovedajú, že v Hurghade teploty v sobotu a nedeľu dosiahnu 38 stupňov Celzia, pričom v nasledujúcich dňoch by sa mali udržať nad 35 stupňov.

Ak plánujete výlet do Luxoru, pripravte sa na teploty presahujúce 40 stupňov.












twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Morocco World News, Meteoalarm, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies