Putin pricestoval na samit do Kazachstanu. Očakáva sa aj účasť lídra Turecka

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 09:09 • 2 min
Putin pricestoval na samit do Kazachstanu. Očakáva sa aj účasť lídra Turecka

ASTANA - Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval do kazašskej metropoly Astana, kde sa zúčastní na samite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS).

slovakia

left justify in out

"Lídri členských krajín ŠOS budú od 3. do 4. júla diskutovať o stave mnohostrannej spolupráce v rámci organizácie a o jej prehlbovaní," vyhlásil Kremeľ. Dodal, že ruský prezident sa počas samitu plánuje bilaterálne stretnúť s lídrami niekoľkých štátov.

ŠOS je eurázijská politická, ekonomická, obranná a bezpečnostná organizácia, ktorú v roku 2001 založili Čína a Rusko. Má deväť stálych členských štátov – Čína, India, Kazachstan, Kirgizsko, Pakistan, Rusko, Tadžikistan, Uzbekistan a od minulého roka aj Irán. Tento rok by sa stálym členom malo stať i Bielorusko.

Okrem stálych členov sa očakáva aj účasť lídrov alebo zástupcov Azerbajdžanu, Kataru, Mongolska, Spojených arabských emirátov, Turkménska či Turecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Euractiv / Press service of the government of Kazakhstan
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies