Putinov spojenec Medvedev predpovedá USA kolaps v "blížiacej sa občianskej vojne"

NETKY.SK • 11 September 2024, 17:40 • 2 min
Putinov spojenec Medvedev predpovedá USA kolaps v "blížiacej sa občianskej vojne"

MOSKVA - Blízky spojenec Vladimira Putina vo svojom najnovšom vyjadrení na sociálnych sieťach predpovedal, že Amerika sa zrúti v "blížiacej sa novej občianskej vojne" uprostred chaosu prezidentských volieb.

slovakia

left justify in out

Dmitrij Medvedev, podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady a bývalý ruský premiér, sa domnieva, že USA budú sankcie proti Kremľu uplatňovať "navždy" alebo dovtedy, kým krajinu nezničí občianska vojna.

Medvedev v sobotňajšej správe na Telegrame vyjadril svoj názor na prezidentské voľby v USA a označil demokratickú kandidátku Kamalu Harrisovú za "neskúsenú" a "jednoducho hlúpu" a republikánskeho súpera Donalda Trumpa za "výstredného narcisa"a "pragmatika".

Tvrdil, že hoci Trump "chápe, že sankcie poškodzujú dominantné postavenie dolára vo svete" a "pohrozil ich zrušením", v skutočnosti to neurobí, pretože je to "nedostatočný dôvod na vyvolanie revolúcie" v protirusky naladenej Amerike.

Ďalej tvrdil, že Harrisová, ktorú Putin podporil, bude naďalej prednášať "krásne, bezvýznamné prejavy", počas ktorých bude "čítať z telepromptéra a nákazlivo sa smiať".

Donald Trump a Kamala Harrisová si podávajú ruky pred prezidentskou debatou vo Filadelfii.
Donald Trump a Kamala Harrisová si podávajú ruky pred prezidentskou debatou vo Filadelfii.
Zdroj: BBC / Getty Images

Ruskí lídri, zjavne nahnevaní sankciami, ktoré boli na krajinu uvalené po invázii na Ukrajinu vo februári 2022, bežne rozprávajú o ďalšej občianskej vojne. Medvedev dokonca predtým tvrdil, že existuje paralela medzi súčasnou politickou atmosférou a obdobím prezidentovania Abrahama Lincolna.

USA postupne zvyšujú sankcie voči Rusku. Prezident Joe Biden vydal v decembri nariadenie, ktoré by USA umožnilo priamo sankcionovať zahraničné banky, ktoré sprostredkúvajú transakcie pre Rusko.

Biden však v júli odstúpil z boja o Biely dom a podporil viceprezidentku.

Medvedev, ktorý sa počas vojny na Ukrajine dostával na titulné strany novín pre svoje obskúrne výroky na sociálnych sieťach, sa teraz vyjadril k nadchádzajúcim voľbám a k tomu, aký vplyv by podľa neho mohli mať na ruské sankcie. "Donald Trump zo zlosti voči súčasnej administratíve pohrozil zrušením sankcií voči Rusku. Urobí to však v prípade svojho zvolenia naozaj? Samozrejme, že nie," napísal v sobotu v príspevku na Telegrame.

"Napriek všetkej svojej zdanlivej bravúre "outsidera" je Trump v konečnom dôsledku človekom, ktorý je zasvätený do problematiky establišmentu. Áno, je to excentrický narcis, ale je to aj pragmatik," dodal Medvedev. Medvedev vyhlásil, že Trump si ako "obchodník" uvedomuje finančné dôsledky sankcií na americký dolár, ale tvrdí, že napriek tomu nepôjde proti DC.

Medvedev, ktorý sa počas vojny na Ukrajine dostával na titulné strany novín pre svoje obskúrne výroky na sociálnych sieťach, sa teraz vyjadril k nadchádzajúcim voľbám a k tomu, aký vplyv by podľa neho mohli mať na ruské sankcie.
Medvedev, ktorý sa počas vojny na Ukrajine dostával na titulné strany novín pre svoje obskúrne výroky na sociálnych sieťach, sa teraz vyjadril k nadchádzajúcim voľbám a k tomu, aký vplyv by podľa neho mohli mať na ruské sankcie.
Zdroj: Telegram / Dmitry Medvedev

"Trump si uvedomuje, že sankcie poškodzujú dominantné postavenie dolára vo svete. To však nie je dostatočný dôvod na to, aby v Spojených štátoch vyvolal revolúciu a postavil sa proti protiruskej línii povestného Deep State, ktorá je oveľa silnejšia ako akýkoľvek Trump," povedal Medvedev predtým, ako si vzal na mušku Harrisovú.

"Ale čo Harrisová? Od nej by ste nemali očakávať žiadne prekvapenie. Je neskúsená a podľa jej nepriateľov jednoducho hlúpa. Budú pre ňu pripravené krásne nezmyselné prejavy a nudné "správne" odpovede na otázky, ktoré bude čítať z telepromptéra a nákazlivo sa pritom smiať."

Medvedev potom opäť naznačil, že Amerika je na pokraji zničenia, a uzavrel: "Sankcie voči ZSSR existovali počas celého 20. storočia a v 21. storočí sa vrátili v bezprecedentnom rozsahu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Daily Mail, Foto: EPA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies