Rarita, ktorá vo svete športu takmer nemá obdoby: Na jednej karte bude zápasiť otec aj syn

NETKY.SK • 2 September 2024, 18:00 • 2 min
Rarita, ktorá vo svete športu takmer nemá obdoby: Na jednej karte bude zápasiť otec aj syn

Každý fanúšik bojových umení v Česku a na Slovensku vie, kto je Václav Sivák. Neporazená hviezda kickboxu vyhráva jeden titul za druhým a nič nenasvedčuje tomu, že by mal prestať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nie každý však vie, že bojovým umeniam sa dlhé roky venuje aj jeho otec, Václav Sivák starší. A práve na nadchádzajúcom turnaji RFA x IAF: Special Title Night 2 sa predstavia obaja bojovníci vo dvoch rôznych zápasoch. Turnaj sa uskutoční 28. septembra v pražskom O2 Universum. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Dva zápasy za krátku dobu

Václav Sivák mladší má už veľmi dlhú dobu oznámený zápas na žilinský galavečer, ktorý sa uskutoční 19. októbra. Jeho súperom bude maďarský bojovník László Farkas s veľmi slušným profi skóre 26-5. Organizácia RFA však nedávno oznámila, že sa obaja Sivákovci predstavia aj v Prahe, ted Sivák absolvuje dva zápasy v priebehu necelého mesiaca.
 
Meno jeho súpera doposiaľ nie je známe, no jeho otec už svojho oponenta pozná. Ním bude macedónsko-český reprezentant Erkan Murat, ktorého už fanúšikovia RFA dôverne poznajú. Na turnaji Ring Tour v Trnave zdolal Tomáša Drábika na body a na začiatku tohto roka podľahol v Bratislave Jurajovi Hrivnákovi. Duel so Sivákom starším bude teda jeho tretím vystúpením v rámci tejto organizácie.

Otec so synom na jednej karte

Úplnou raritou vo svete športu je, ak sa na tom istom podujatí objaví otec so synom v úlohe športovcov. Svetlou výnimkou je napríklad legendárny basketbalista LeBron James a jeho syn LeBron James Jr., ktorí sa nedávno stali spoluhráčmi v rámci tímu Los Angeles Lakers.
 
Na domácej scéne sa podobný prípad ako Vaškovia Sivákovci udial v pražskej Lucerne v roku 2019, na ktorej sa rozlúčil so svojou bohatou kariérou Jiří Apeltauer. Kartu pritom otváral jeho syn Samuel Apeltauer. Napriek tomu, že obaja svoje zápasy prehrali, išlo o veľmi dojemný moment, na ktorý domáca bojová scéna dodnes nezabudla.
 
Presne taký sa udeje aj 28. septembra v pražskom O2 Universu, na ktorom sa vôbec prvýkrát v histórii organizácií RFA a IAF objaví otec so synom. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies