Real Madrid má problém. Vážne zranenie Dannyho Carvajala + VIDEO zranenia

NETKY.SK • 7 Október 2024, 12:01 • 2 min
Real Madrid má problém. Vážne zranenie Dannyho Carvajala + VIDEO zranenia

Real Madrid čelí vážnym problémom po zranení obrancu Daniho Carvajala, ktorý utrpel pretrhnutý predný krížny väz a ďalšie zranenia na pravej nohe. Lekárske správy naznačujú, že hráč bude musieť podstúpiť operáciu a jeho návrat na ihrisko sa odhaduje na osem až desať mesiacov.

slovakia

left justify in out

Lekárska správa potvrdila pesimizmus v  kabíne Realu Madrid po zranení Daniho Carvajala proti Villarrealu. Obranca má pretrhnutý predný krížny väz, vonkajší postranný väz a podkolennú šľachu na pravej nohe. Musí sa podrobiť operácii a klub odhaduje, že bude mimo hry osem až desať mesiacov, pričom problém s krížnym väzom je najvážnejší.

Samotný hráč na svojich sociálnych sieťach oznámil, že má „vážne zranenie krížneho väzu“ a teší sa na zotavenie. Krátko po diagnostikovaní mu Real predĺžil zmluvu do roku 2026.
Nešťastie sa stalo v závere zápasu, keď sa Carvajal zrazil s Yeremym Pinom. Zranenie vyvolalo veľký poplach, pričom hráčove bolestivé gestá svedčili o vážnosti situácie.

Madridčania tiež oznámili, že lekárska služba neodporučila Viníciusovi 12-hodinový let do Brazílie kvôli problémom s krčnou chrbticou. Carlo Ancelotti po zápase uviedol, že útočník mal veľké bolesti.
Carvajalovo zranenie je už štvrté roztrhnutie krížneho väzu v Madride za posledných 15 mesiacov. Thibaut Courtois a Éder Militão sa zranili v auguste 2023, a David Alaba sa zranil v decembri, pričom jeho návrat je stále nejasný.

Zranenie Carvajala predstavuje ďalšiu ranu pre oslabenú obranu tímu. Je otázne, či klub vyhľadá posily v zimnom prestupovom období, čo v nedávnej minulosti vylúčil. V súčasnosti ostáva ako alternatíva Lucas Vázquez, ktorý sa stal krajním obráncom, pričom aj Valverde a Militão môžu byť použiteľní na tomto poste.

Ancelotti poznamenal, že treba dobre spravovať tím a uvidí, koho nasadí na pozíciu pravého obrancu. Carvajal v posledných týždňoch vyjadroval obavy z preťaženia výkonov a rizika zranení.
Toto zranenie je najvážnejšie v jeho kariére.

Traumatológ Diego García-Germán uviedol, že pri takýchto zraneniach je dôležité oddialiť návrat do aktivity a že vek Carvajala nie je prekážkou v zotavení. “Veda jasne ukázala, že pri tomto type zranení je výhodné oddialiť návrat k aktivite. Plastika musí dozrieť. V každom prípade ich vek (33 rokov v januári) nie je ďalšou prekážkou pri zotavovaní. V skutočnosti sa preukázalo, že sú väčším problémom pre mladého hráča v progresii než pre veterána, ako je on, pokiaľ ide o návrat na predchádzajúcu úroveň výkonnosti,“ hovorí lekár.

Carvajalovo zranenie zasiahlo aj Yeremyho Pina, ktorý sa nedávno vrátil po vlastnom zranení krížneho väzu. Po zrážke s madridským hráčom sa cítil opäť zranený. Nech je tak či onak, Danny je už dlhé roky opora bieleho baletu a jeho strata tak bude rozhodne citeľná.

obrazok
Carvajal v neštastnom súboji so Španielom Pinom.
Zdroj: Getty Images
obrazok
Tvrdý stret hráča bieleho baletu s hráčom z Villarealu.
Zdroj: Getty Images


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies