Poznáte demikát? Táto polievka je, tak trochu, spojením demikátu a tekvicovej polievky.
Ak sa nebojíte experimentovat, vyskúšajte túto polievku. Keby ste náhodou maliobavy zo spojenia syru s tekvicovou polievkou, urobte si ju jednoducho bez neho! Je na vás, čo vyberiete.
Ingrediencie:
nakrájaná a neošúpaná tekvica hokkaido, jarná cibuľka ( alebo cibuľa), cesnak, čierne korenie, soľ, kurkuma, rastlinná smotana ( alebo šľahačková), maslo, syr feta (alebo tvaroh, či bryndza), zmes semiačok
Postup:
Bežne túto polievku pripravujem, tak že tekvicu podusím na osmahnutej cibuli a na masle. Tentokrát som iba nahádzala tekvicu do vody spolu s kopou jarnej cibuľky a cesnakom. Jemne som všetko v hrnci okorenila a osolila. Pridala som trochu kurkumy a nechala spolu variť, až kým sa tekvička nerozvarila. Potom som ju precedila a rozmixovala s rastlinnou smotanou. Vrátila som ju do čistého hrnca, nechala prejsť varom a zjemnila chuť čajovou lyžičkou masla.
Na záver som do taniera hodila feta syr,semienka a jarnú cibuľu. Polievka vyzerala výborne, čo poviete?
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies