Milovníci brokolice a syra si tento recept zaručene obľúbia! Je rýchly, chutný a jednoduchý.
Vybrala som veľmi jednoduchý a celkom zdravý recept, prekvapivo bez mäsa. Brokolica s ryžovými rezancami a nivovou omáčkou na víne. Tento recept je postačujúci pre dve osoby.
Ingrediencie:
brokolica, približne 200 g
2 PL olivového oleja
1 menšia cibuľa
2 PL bieleho vína
100 g syru niva
180 ml šľahačkovej smotany, ktorú môžeme nahradiť i rastlinnou náhradou
štipka mletého nového korenia
štipka muškátového oriešku
Postup:
Brokolicu umyjeme a dáme do osolenej vriacej vody variť na približne 5 minút. V ďalšom hrnci uvaríme ryžové rezance, tie potom precedíme a prepláchneme teplou vodou.
Ako urobíme omáčku?
Malú cibuľku nakrájame a osmažíme na tuku. Keď má zlatohnedý odtieň, prilejeme víno a keď sa odparí, znížime teplotu na čo najmiernejšiu. Postupne pridávame nivu nakrájanú na drobné kúsky. Do roztavenej nivy pridáme smotanu a počkáme kým sa suroviny prepoja a vytvorí sa nám celistvá hutnejšia omáčka. Niva je dosť slaná, takže omáčku nesolím. Dochucujem však novým korením a muškátovým orechom.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies