Hľadáte inšpiráciu na recepty z indickej kuchyne? Tu je.
Indická kuracia polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
½ kurčaťa, 3 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, ½ zeleru, 100 g mandlí, 1 sladkú smotanu 33 %, 1 PL karí korenia, soľ,
Príprava:
Očistenú a nakrájanú zeleninu dáme variť spolu s kurčaťom do vody, nezabudnite pridať soľ a kurkumu. Keď je kurča mäkké, vyberieme ho, zbavíme kože a kostí, mäsko nakrájame a vložíme späť do polievky. Pridáme mandle, smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.
Indické kuracie prsia.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g kuracích pŕs, 2 PL kokosového oleja, 2 ČL soli a mletého zázvoru, 3 ČL karí korenia, 2-3 lístky bazalky, 2 ČL kajenského korenia, 4 PL pomarančovej šťavy,
Príprava:
Kuracie psia očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V miske pripravíme marinádu zmiešaním oleja, soli, zázvoru, kajenského korenia, karí korenia, bazalky a pomarančovej šťavy. Mäso namočíme do marinády a necháme odstáť. Medzi tým si pripravíme ryžu a zeleninový šalát. Odstáte mäso opražíme do červena na suchej panvici.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies