Red Bull Rampage priniesol neskutočnú show: Brandon Semenuk vyhral rekordný piaty titul! +VIDEO

NETKY.SK • 17 Október 2024, 15:46 • 3 min
Red Bull Rampage priniesol neskutočnú show: Brandon Semenuk vyhral rekordný piaty titul! +VIDEO

Sedemnásť jazdcov sa vyštveralo na červené skalné útesy juhozápadného Utahu a predviedlo jedny z najprogresívnejších jázd a najväčších momentov na Red Bull Rampage. Bol to zápas o všetko, ale nakoniec zvíťazil Kanaďan Brandon Semenuk, ktorý predviedol ďalšiu historickú jazdu.

slovakia

left justify in out

Po štvrtkovej súťaži žien, ktorú vyhrala Novozélanďanka Robin Goomesová, sa diváci v mužskej súťaži ocitli na okraji svojich sedadiel. Semenuk si v dramatickom závere pripísal rekordné piate víťazstvo. Po neúspešnej prvej jazde sa vrátil na štartovaciu líniu a predviedol Tailwhip aj Flip Whip, čím ohromil publikum a rozhodcov. Jeho odvážna jazda vyvrcholila skóre 92,73, čo mu zabezpečilo miesto v histórii ako jedinému jazdcovi s piatimi víťazstvami na Red Bull Rampage. 

Pozrite si úchvatné zábery a neuveriteľné výkony jazdcov z Utahu:

Poľský jazdec Szymon Godziek získal striebro na Red Bull Rampage vďaka úžasnému Backflipu na najväčšom skoku podujatia. Godziek, ktorý predviedol aj Front Flip, 360 a Double Backflip, si vyslúžil od rozhodcov 91,66 bodu. Na treťom mieste skončil Američan Tyler McCaul, ktorý sa rozhodol inovovať svoju trasu a predviedol mrazivý skok step-down canyon gap merajúci 22,5 metra. Jeho zostava obsahovala Backflip, Sui No-Hander a Flip Nac, čím získal 90,66 bodu.

Okrem pódia sa progres prejavil aj u ďalších jazdcov. Brendan Fairclough získal Samsung Galaxy Trailblazer Award za kreatívnu zostavu, Bienvenido Aguado Alba cenu BFGoodrich Tires Toughness Award, a Ethan Nell získal cenu McGazza Spirit za návrat na Red Bull Rampage. Cenu Utah Sports Commission Best Trick Award si odniesol Tom Van Steenbergen za obrovský Front Flip.

obrazok
Kanaďan Semenuk si v dramatickom závere pripísal rekordné piate víťazstvo. Po neúspešnej prvej jazde sa vrátil na štartovaciu líniu a predviedol Tailwhip aj Flip WhipPopis
Zdroj: Red Bull
obrazok
Poľský jazdec Szymon Godziek získal striebro na Red Bull Rampage vďaka úžasnému Backflipu
Zdroj: Red Bull
obrazok
Tyler Mccaul skončil tretí v poradí
Zdroj: Red Bull
obrazok
Tom Van Steenbergen povedal: ,,Je to sakra úžasný pocit vyhrať Best Trick, som veľmi nadšený z Front Flipu. Front Flip bol plánovaný už dopredu a dalo to veľa práce, aby sa mi to podarilo."
Zdroj: Red Bull

Výsledky Red Bull Rampage 2024 Muži

Brandon Semenuk - CAN - 92,73 bodov
Syzmon Godziek - POL - 91,66 
Tyler McCaul - USA - 90,66
Tom Van Steenbergen - CAN - 89,33
Kurt Sorge - CAN - 87,16
Thomas Genon - BEL - 85,83
Carson Storch - CAN - 85,00
Adolf Silva - ESP - 83,50
Ethan Nell - USA - 82,33
Kyle Strait - USA - 78,66
Brendan Fairclough - GBR - 76,00
Reed Boggs - USA - 74,66
Talus Turk - USA - 72,00
Luke Whitlock - USA - 70,66
Tom Isted - GBR - 50,53
Bienvenido Aguado Alba - ESP - Nedokončil závod
Cam Zink - USA - Nedokončil závod




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Revolution MTB, Foto: X / Frane
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies