Rekordný počet prestupov: Kluby vynaložili menej napriek nárastu transakcií, uvádza FIFA

NETKY.SK • 3 September 2024, 18:45 • 2 min
Rekordný počet prestupov: Kluby vynaložili menej napriek nárastu transakcií, uvádza FIFA

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) informovala, že počas letného prestupového obdobia 2024 zaregistrovala rekordných 11.000 medzinárodných prestupov. Predstavuje to nárast 4,8 percenta v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku.

slovakia

left justify in out

Kluby minuli na prestupy viac ako 6,4 miliardy USD (5,8 miliárd eur), čo je druhá najvyššia suma v histórii, no zároveň pokles o 13,06 percenta oproti minulému roku.

Najviac utrácali európske kluby, ktoré investovali do prestupov hráčov až 5,05 miliardy eur, pričom najviac minuli tímy z Anglicka (1,45 miliardy). Výdavky anglických klubov však klesli o 15,5 percenta, čo mohli spôsobiť obavy zo sankcií za nedodržanie pravidiel finančnej fair play, informovala agentúra Reuters.

Nasledovalo Taliansko so 747 miliónmi, pred Francúzskom (631), Španielskom (542) a Nemeckom (518). Až o viac ako 50 percent klesol trend vo výdavkoch bohatých klubov zo Saudskej Arábie. Tie doteraz utratili 390 miliónov eur, ich prestupové obdobie však potrvá do konca októbra.

Suma za prestupy v ženskom futbale sa viac ako zdvojnásobila na rekordných 6,16 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: Unsplash (ilustračné foto)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies