REPORTÁŽ Banská Bystrica SNP80: Čo najviac zapôsobilo na návštevníkov osláv +FOTO +VIDEÁ

NETKY.SK • 1 September 2024, 01:43 • 4 min
REPORTÁŽ  Banská Bystrica SNP80: Čo najviac zapôsobilo na návštevníkov osláv +FOTO +VIDEÁ

BANSKÁ BYSTRICA – Návštevníci okrúhlych osláv Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici si mali možnosť vychutnať okrem iného aj veľkolepú vojenskú prehliadku s 2 973 vojakmi a 266 kusmi pozemnej a leteckej techniky. Nezabudnuteľným zážitkom bol aj záverečný ohňostroj.

slovakia

left justify in out

Bolo obdivuhodné, že ľudí od návštevy osláv SNP v Banskej Bystrici neodradila ani horúčava. Pricestovali sem z celého Slovenska a nenechali si ujsť jedinečnú príležitosť pokochať sa pohľadom na dvojkilometrové defilé našich vojakov a vojenskej techniky Ozbrojených síl SR.

 

Chvála na adresu organizátorov

Spokojnosť ľudí s bohatým programom sa dala vyčítať z ich tvárí. Podľa mnohých respondentov organizátori podujatia ukážkovo zvládli logistiku a informovanosť návštevníkov elektronickou či printovou formou.

Príhovory a vojenská prehliadka

Ľudia, ktorých sme oslovili, neskrývali spokojnosť. Program sledovali od rána. Nadchla ich najmä vojenská prehliadka. Respondenti tiež pochválili príhovory našich čelných predstaviteľov – prezidenta republiky Petra Pellegriniho či premiéra Roberta Fica, ale aj ďalších.

Niektorí respondenti neskrývali nostalgiu pri svojom návrate do bývalého rodiska – Banskej Bystrice a zaspomínali si na mladé roky. Tí starší venovali spomienku padlým vojakom v Povstaní.

 

Veľkolepý ohňostroj

Nezabudnuteľný zážitok si účastníci osláv SNP v meste pod Urpínom odniesli aj zo záverečného veľkolepého ohňostroja. Mnohí sa neubránili slzám dojatia. Ich spokojné tváre svedčili o tom, že sa im oplatilo sem prísť.

Pozrite si, ako zapôsobil bohatý program na návštevníkov.

VIDEO
(zdroj: Netky)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Text: Netky/Renáta Koreňová, Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies