REPORTÁŽ: Festival LOVESTREAM bol svetový – vystúpili megahviezdy, ktoré vytvorili fantastickú atmosféru!

NETKY.SK • 20 August 2024, 09:30 • 4 min
REPORTÁŽ: Festival LOVESTREAM bol svetový – vystúpili megahviezdy, ktoré vytvorili fantastickú atmosféru!

Staré letisko v bratislavských Vajnoroch žilo tri dni hudbou! Tretí ročník festivalu LOVESTREAM ponúkol fanúšikom svetové megahviezdy, obrie pódium a aj napriek dažďu fantastickú atmosféru! Netky boli pri tom, pozrite si našu reportáž. Dozviete sa, kto sa stretol so speváčkou Rita Ora, kto vyrobil špeciálne ceny pre headlinerov aj aké účesy sa nosia na festivale!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvý deň sa na hlavnom pódiu predstavil izraelský multiinštrumentalista a spevák Dennis Loyd a speváčka Rosa Linn, ktorá sa preslávila hitom Snap.

„Na Slovensku som po prvýkrát a páči sa mi tu. Nemala som veľa času pozrieť sa a poprechádzať sa. Ale publikum je úžasné, ľudia sú fantastický, naozaj skvelý festival. Aj keď je teplo a potili sme sa, užila som si to naplno,“ povedala pre Netky speváčka Rosa Linn.

Všetci fanúšikovia sa nemohli dočkať vystúpenia sexi speváčky Rita Ora, ktorá patrí k popredným britským interpretkám. Tisícky fanúšikov si pod pódiom zaspievali jej hity Ritual, Let You Love Me, Black Widow, Hot Right Now, Anywhere, You Only Love Me. Niektorí mali to šťastie a s Ritou sa dokonca aj stretli!

„Som fanúšikom Rity od jej prvého singlu a bol som už kvôli nej trikrát na koncerte v Londýne. Strašne som túžil stretnúť sa s ňou a som šťastný, že sa mi to podarilo. Bola veľmi milá a pochválila mi tričko a podpísala album, bolo to krásne,“ prezradil Dušan Marko, fanúšik a novinár.

obrazok
Zdroj: Maroš Bednár
obrazok
Zdroj: Maroš Bednár
obrazok
Zdroj: Maroš Bednár

LOVESTREAM pripravil hlavným headlinerom špeciálny dar, ako spomienku na festival. Autorkou bronzovej sochy je najznámejšia slovenská sochárka Jana Brisudová, ktorá je žiačkou velikána Tibora Bartfaya. 

„Pre hlavných headlinerov som vytvorila osobitý dar – sochu LOVESTREAM, pretože musíme streamovať lásku na celom svete. Páčil sa aj Rite Ore aj 50 Centovi. Boli naozaj úžasní. Ešte teraz sa spamätávam zo stretnutia s nimi,“ tešila sa sochárka Jana Brisudová.

obrazok
Zdroj: Maroš Bednár
obrazok
Zdroj: Maroš Bednár
obrazok
Zdroj: Maroš Bednár

Po Rite Ora roztancoval publikum hviezdny americký raper a producent 50 Cent. 30-tisícový dav dal do pohybu pri skladbách Candy Shop, Hate It Or Love It či In Da Club, ktoré poznali nielen fanúšikovia rapu. Jeho vystúpenie si užila dokonca aj Rita Ora s manželom, ktorý v ten deň oslavoval narodeniny!

„50 Cent predviedol takú show, že sme všetci odpadli, ale ja som najmä odpadla z toho, aký je príjemný. Keďže som sa s ním mala možnosť stretnúť v zákulisí, tak som zistila, aký je normálny, skromný a úplne pohodový chlapík,“ skonštatovala
Erika Barkolová, PR manažérka LOVESTREAM festivalu.

Druhý deň na hlavnom pódiu rozbiehala indie rocková skupina z Prahy Vega Elektra. Na pódiu ich vystriedala mladá slovenská speváčka Dianah Kay, ktorú si pamätáme zo speváckej súťaži Česko Slovenská SuperStar. „Je tu úžasná atmosféra, ďakujem festivalu za pozvanie. Bola to úžasná skúsenosť, ešte stále nemôžem uveriť, že sa mi to podarilo, bol to krásny pocit,“ pozdravila Netky taletovaná Dianah Kay.

Po Dianah Kay sa na pódiu predstavil spevák a hip hoper Maitre Gims, ktorý je v súčasnosti francúzskou jednotkou. Nielen hit Legendary zaspieval americký spevák a gitarista Sam Getz so svojou skupinou Welshly Arms. Potom program prerušila búrka a dážď, ale nie na dlho. Fanúšikovia sa dočkali populárneho Američana Macklemora, ktorý napriek dažďu odpálil strhujúcu a energickú show! Do slovenského publika sa doslova zamiloval a na prídavok prišiel oblečený dokonca v slovenskom drese!

„Veľmi sa mi tu páči, máte krásne dievčatá a silných chlapov. Toto je najlepší festival, na akom som kedy vystupoval. Určite sa sem ešte vrátim,“ vyznal sa Macklemore.

obrazok
Zdroj: Maroš Bednár
obrazok
Zdroj: Maroš Bednár
obrazok
Zdroj: Maroš Bednár

Dídžejská dvojica Dimitri Vegas & Like Mike, ktorá mala nasledovať po vystúpením Macklemora, kvôli búrke v sobotu na festival ani nedorazila. Zrušili jej totiž let. O to viac to fanúšikom vynahradila v nedeľu. Záverečný tretí deň festivalu si diváci užili vystúpenia nemeckých Fast Boy, talianskej popovej skupiny The Kolors, amerického hip hopera Raya Daltona, škótskeho speváka a skladateľa Toma Walkera či rumunskej hviezdy Inna. Na záver festivalu predviedol obrovskú vizuálnu a pyrotechnickú show DJ Tiesto. LOVESTREAM festival ponúkol aj množstvo sprievodných podujatí, ako napríklad Elektronic stage, Silent disco či skrášľovacie stánky!

„Toto je už siedmy festival, na ktorom sme a robíme festivalový look – čiže špeciálny makeup a vlasy. Najviac letia dva zapletené a priberané vrkoče a potom je to už len o fantázii klientky, akú farbu si do nich nakombinuje,“ vysvetlila pre Netky Miška Simonidesová z www.vrkoce.sk

Už teraz sú v predaji vstupenky na budúci ročník festivalu LOVESTREAM, všetky informácie nájdete na https://www.lovestream.sk/lineup.php.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Zdroj: NK Factory, Foto: Maroš Bednár
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies