REPORTÁŽ: Takto vyzerá legendárny Karol Duchoň, premena Vladka Plevčíka na speváka trvá niekoľko hodín! + VIDEO

NETKY.SK • 4 September 2024, 09:30 • 3 min
REPORTÁŽ: Takto vyzerá legendárny Karol Duchoň, premena Vladka Plevčíka na speváka trvá niekoľko hodín!  + VIDEO

Boli sme sa pozrieť, ako sa nakrúca dobový hudobný film o kultovom spevákovi Karolovi Duchoňovi! Na jedného z najobľúbenejších spevákov posledných desaťročí sa doslova premenil herec a spevák Vladko Plevčík. Pozrite si reportáž a zistíte ako dlho trvá umeleckým maskérom jeho premena, aj či sú on a režisér Peter Bebjak fanúšikovia hudby Karola Duchoňa!

slovakia

left justify in out

Nakrúcanie snímky DUCHOŇ smeruje do finále. Karol Duchoň bol najväčším talentom svojej generácie a film rozpráva príbeh muža, ktorý žil až príliš intenzívne. Filmový príbeh Karola Duchoňa začína počas nakrúcania silvestrovského programu v televízii v roku 1984 a mužovi, ktorému ešte nedávno ležal pri nohách svet, prebehne počas jednej noci pred očami doslova celý život. Vidíme, ako chlapec z vidieckej kapely dostal príležitosť hrať v kluboch na západe a aj to, ako sa po návrate vďaka jedinej pesničke stal zo dňa na deň skutočnou dobovou pop ikonou. Obrovský úspech však začína prebúdzať aj jeho vnútorných démonov... A to všetko budeme môcť pozorovať v sprievode jeho najväčších hitov.

Vďaka spolupráci výnimočného tímu sa nám podarilo vytvoriť absolútne uveriteľné prostredie prelomu 70-tych a 80-tych rokov. Od pohľadu na ulice, ktorými prechádza, cez interiéry, autobus, ktorým sa vezie až po oblečenie a účesy. Avšak na rozdiel od našich spomienok z čiernobielych fotiek a rovnako čiernobieleho vysielania televízie, bude náš DUCHOŇ farebný a plný energie,“ prezradil režisér filmu Peter Bebjak.    

Hlavnú úlohu dokonale stvárňuje herec a spevák Vladko Plevčík, ktorý sa vďaka umeleckým maskérom doslova premenil na kultového Duchoňa! Jeho najzložitejšia premena trvá takmer šesť hodín!

Mňa postavili pred hotovú vec. Film mi doslova zmenil život, zažívam niečo, čo som nikdy nezažil. Mám svetových maskérov, ktorí ma premenia na Karola Duchoňa. Mám niekoľko druhov masiek, podľa etáp života speváka. A trvajú od troch do šiestich hodín pred nakrúcaním. A potom odmaskovanie tak hodinu dve po nakrúcaní,“ povedal pre Netky Vladko Plevčík. 

Ľudia nepoznajú len hudbu Karola Duchoňa, poznajú aj jeho tvár. Práve preto nám veľmi záleží nielen na hudbe, ktorú budú diváci v kine počúvať, ale aj na tom, ako vyzerá, čo má oblečené, ako sa pohybuje, aké používa gestá či mimiku,“ vymenúva režisér Peter Bebjak.

V úlohe Duchoňovej manželky Eleny diváci uvidia Annu Jakab Rakovská, rodičov stvárnia Gregor Hološka a Agáta Spišáková a v ďalších úlohách sa objaví aj viacero známych tvárí ako Tomáš Maštalír, Adrian Jastraban, Alena Pajtinková, Daniel Fischer, Dano Žulčák, Juraj Hrčka, Juraj Bača a mnohí iní.

S Petrom Bebjakom sa mi spolupracuje úžasne. Je ohromný, trpezlivý, inteligentný, nesmierne talentovaný, empatický. Vie, čo robí, je to pre mňa ohromná skúsenosť. Na úlohu som sa pripravoval od momentu, kedy som sa o nej dozvedel. Pri nakrúcaní nám je všetkým dobre. Sme tu všetci šťastní. Ten Karolov zmysel prde život a úsmev je tak ohromný. Tu sa vôbec nezvyšuje hlas, tu sa pracuje s absolútnou láskou. Zažívam ohromné obdobie dobra a lásky,“ vyznal sa pre Netky Vladko Plevčík

Hudba bude hrať vo filme kľúčovú úlohu. Pre Karola Duchoňa písali najrenomovanejší hudobní skladatelia a textári na Slovensku, získaval ceny na najvýznamnejších súťažiach a absolvoval mnohé zahraničné turné.

Piesne Karola Duchoňa budú soundtrackom nielen k filmu, ale aj k jeho životu. k príbehu o tom, ako mu z noci na ráno svet kľačal pri nohách. Ale aj o tom, ako začal strácať pôdu pod nohami. Nečakajte však žiadny bulvár. Bude to jeden veľký videoklip,“ uzatvára producent filmu Rasťo Šesták.

DUCHOŇ príde do kín v lete 2025, v roku, keď si budeme pripomínať 75 rokov od narodenia Karola Duchoňa a zároveň 40 rokov od jeho smrti. Film vzniká v spolupráci s Voyo. Distribúciu na Slovensku a v Českej republike zabezpečuje Continental Film.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: DNA Production, Peter Korcek
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies