Rezort školstva: Čo sa týka voľna v piatok, vedenie škôl najlepšie pozná situáciu priamo v školách

NETKY.SK • 6 September 2024, 10:24 • 2 min
Rezort školstva: Čo sa týka voľna v piatok, vedenie škôl najlepšie pozná situáciu priamo v školách

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (MŠVVaM) ponechalo rozhodnutie o piatkovom voľne v školách v súvislosti s bombovými hrozbami na riaditeľoch škôl.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (MŠVVaM) ponechalo rozhodnutie o piatkovom voľne v školách v súvislosti s bombovými hrozbami na riaditeľoch škôl. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu ministerstva, pričom opakovane odporučil riaditeľom a pedagogickým pracovníkom preštudovať si novú stránku „Krízové udalosti na školách“.

"Vedenie škôl najlepšie pozná situáciu priamo na mieste. Rezort školstva dôveruje schopnosti riaditeľov posúdiť všetky okolnosti a prijať vhodné rozhodnutie," uviedlo ministerstvo v súvislosti s možnosťou piatkového voľna.

Ministerstvo zároveň pripomenulo, že na spomínanej stránke sú k dispozícii návody na prípravu dokumentácie pre zvládanie krízových situácií, vrátane plánu evakuácie a krízového intervenčného plánu.

"Riaditelia a zamestnanci škôl tam nájdu odporúčania, ako postupovať pri rôznych krízových udalostiach, ako sú napríklad emailové vyhrážky, evakuácia, živelné pohromy alebo kybernetické útoky," doplnilo ministerstvo.

Na stránke sú tiež uvedené usmernenia, ako poskytnúť deťom a žiakom prvú psychosociálnu pomoc po krízových udalostiach a následne zabezpečiť krízovú intervenciu. 

"Toto je jedno z opatrení, ktoré má zaistiť odbornú starostlivosť a zmierniť negatívne následky krízových situácií," zdôraznilo ministerstvo. Stránka zároveň obsahuje súbor kontaktov a materiálov, ktoré môžu byť užitočné pri príprave a riešení krízových udalostí.

Ministerstvo tiež reagovalo na vyjadrenia školských odborárov a súhlasilo s ich postojom, že je potrebné zaistiť bezpečnosť na školách. Uviedlo, že plne spolupracuje s bezpečnostnými zložkami pri vyšetrovaní bombových hrozieb, ktoré podľa odborárov vážne narúšajú pokoj a ovplyvňujú pracovné podmienky, ako aj výchovno-vzdelávací proces.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MŠVVaM SR, Foto: FB/Tomáš Drucker
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies