Rezort spravodlivosti: Projekt Šanca na návrat 2 má znížiť recidívu

NETKY.SK • 23 Júl 2024, 13:46 • 2 min
Rezort spravodlivosti: Projekt Šanca na návrat 2 má znížiť recidívu

BRATISLAVA - Projektový manažér Šance na návrat 2 Jakub Ľorko poukázal na to, že už prvým projektom prešlo viac ako 3800 odsúdených osôb.

slovakia

left justify in out

Cieľom národného projektu Šanca na návrat 2 je znižovať recidívu a pomôcť odsúdeným po prepustení z výkonu trestu odňatia slobody začleniť sa do spoločnosti. Projekt sa zároveň v porovnaní s predošlým, Šanca na návrat 1, rozšíri o oblasť probačnej a mediačnej služby. Na utorkovej tlačovej besede to uviedol štátny tajomník ministerstva spravodlivosti (MS) Michal Sedliak. Realizovať sa má do roku 2029.

Sedliak ďalej vysvetlil, že v rámci projektu sú zriadené takzvané výstupné oddiely, v ktorých už počas výkonu trestu majú odsúdení prístup k rôznym zdrojom informácií. Zároveň bola vytvorená špeciálna aplikácia, cez ktorú si vedia nájsť prácu alebo ubytovanie.

Projektový manažér Šance na návrat 2 Jakub Ľorko poukázal na to, že už prvým projektom prešlo viac ako 3 800 odsúdených osôb. Pri druhom projekte je predpoklad ešte vyšší, merateľný ukazovateľ je približne 4 600 osôb. Doplnil tiež, že projekt je spolufinancovaný Európskou úniou. "Je to projekt za necelých 18 miliónov eur," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies