Rezort vnútra: Možnosť akreditácie pre dobrovoľnícke organizácie beží!

NETKY.SK • 14 August 2024, 19:52 • 2 min
Rezort vnútra: Možnosť akreditácie pre dobrovoľnícke organizácie beží!

BRATISLAVA - Žiadosti o akreditáciu je možné podávať do 15. septembra. Rezort zverejní rozhodnutia do konca roka.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra (MV) SR spustilo udeľovanie akreditácií pre dobrovoľnícke organizácie. Žiadosti o akreditáciu je možné podávať do 15. septembra. Rezort rozhodnutia o nich zverejní do konca roka. Akreditácia bude platná štyri roky.

Akreditácia je podmienkou pri uchádzaní sa o dotáciu na podporu dobrovoľníctva. "Splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií aktívne hľadajú možnosti na zabezpečenie financovania dotačnej schémy v roku 2025," uvádza rezort.

Podpora dobrovoľníckych organizácií je podľa prezidentky Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Alžbety Brozmanovej Gregorovej znakom, že si vláda význam týchto organizácií uvedomuje. Verí, že množstvo a kvalita akreditovaných subjektov ukáže potenciál Slovenska v tejto oblasti.

Splnenie podmienok pre akreditáciu posudzuje akreditačná komisia, na základe ich splnenia vydá ministerstvu vnútra odporúčanie.

Akreditácia slúži na štátne overenie spôsobilosti vysielajúcej organizácie alebo prijímateľa dobrovoľníckej činnosti.

Podmienkou jej udelenia je napríklad aktívne vykonávanie dobrovoľníckej činnosti aspoň jeden rok pred podaním žiadosti, personálne zabezpečenie dobrovoľníckeho programu, systém evidencie dobrovoľníkov v organizácii, zverejnené transparentné informácie o voľných dobrovoľníckych príležitostiach či zavedený systém zaškolenia a prípravy dobrovoľníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies