Rodičia prvákov dostanú v októbri zvýšený prídavok na dieťa

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 09:46 • 2 min
Rodičia prvákov dostanú v októbri zvýšený prídavok na dieťa

BRATISLAVA - Poberatelia prídavku na dieťa si nemusia podávať žiadosť na jeho zvýšenie, finančný príspevok dostanú automaticky.

slovakia

left justify in out

Rodičia detí, ktoré začínajú chodiť na základnú školu, dostanú aj tento rok zvýšený prídavok na dieťa v sume 170 eur. Vyplatia im ho úrady práce, sociálnych vecí a rodiny jednorazovo v októbri. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

"Vstup do školského života je veľkým krokom pre celú rodinu. Spája sa s ním nielen radosť zo štartu novej etapy, ale aj nápor na rodinný rozpočet. Práve pre zvládnutie nákladov súvisiacich s nákupom základných školských potrieb je určený zvýšený prídavok na dieťa," uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD).

Poberatelia prídavku na dieťa si nemusia podávať žiadosť na jeho zvýšenie, finančný príspevok dostanú automaticky. Nárok naň majú podľa ÚPSVaR rodičia detí, ktoré nastúpili v aktuálnom školskom roku prvýkrát do prvého ročníka základnej školy.

Celkovo tak rodičia dostanú prídavok vo výške 170 eur, pričom 60 eur tvorí bežný prídavok na dieťa a 110 eur jeho navýšenie.

"Od začiatku vyplácania tohto zvýšeného prídavku na dieťa sme podporili už takmer 280.000 prvákov sumou viac ako 29 miliónov eur. Verím, že aj vďaka tejto finančnej pomoci od štátu sa mnohým rodinám podarilo zvládnuť zvýšené výdavky na začiatku školského života ich detí," spresnil generálny riaditeľ ÚPSVaR Peter Ormandy.

Doplnil, že úrady práce minulý rok vyplatili zvýšený prídavok na dieťa pri nástupe do prvého ročníka 56 843 poberateľom. Celkovo dostalo finančnú podporu 57 742 prvákov vo výške viac ako šesť miliónov eur. Zvýšený prídavok na dieťa poskytujú úrady práce od roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies