Rusko zaútočilo na Kyjev masívnym útokom dronov a riadených a balistických rakiet

NETKY.SK • 2 September 2024, 11:14 • 2 min
Rusko zaútočilo na Kyjev masívnym útokom dronov a riadených a balistických rakiet

KYJEV - Ukrajinské letectvo v pondelok skoro ráno uviedlo, že čelí záplave vypustených ruských bezpilotných lietadiel, ako aj okrídlených a balistických rakiet na Kyjev a možno aj ďalšie mestá.

slovakia

left justify in out

Ukrajinskou metropolou v pondelok v skorých ranných hodinách otriaslo niekoľko sérií výbuchov, ktoré poslali obyvateľov do krytov.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uviedol, že pohotovostné služby boli privolané do kyjevských štvrtí Holosijivskyj aj Solomianskyj a jednu osobu údajne zranili padajúce trosky v okrese Ševčenkivskyj.

„Na všetko bude odpoveď. Nepriateľ to pocíti,“ napísal po útoku na svojej stránke na Telegrame šéf prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

Výbuch sa ozval aj v Charkove

Podľa ukrajinských vzdušných síl Rusko vypálilo niekoľko druhov riadených striel sprevádzaných odpálením balistických rakiet a vypustilo tiež niekoľko bezpilotných lietadiel namierených na Kyjev. Výbuch sa ozval aj v Charkove, druhom najväčšom ukrajinskom meste, uvádzajú ukrajinské médiá.

Paľba prichádza deň po tom, čo ruská armáda oznámila, že zachytila ​​a zničila 158 ukrajinských bezpilotných lietadiel zameraných na viaceré ruské oblasti v rámci jedného z najväčších útokov vojny, ktorá zúri už dva a pol roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SITA, Foto: France 24 / Reuters / Valentyn Ogirenko
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies