Ryanair predá menej leteniek, dôvodom sú meškajúce lietadlá od Boeingu + VIDEO

NETKY.SK • 28 August 2024, 10:13 • 3 min
Ryanair predá menej leteniek, dôvodom sú meškajúce lietadlá od Boeingu + VIDEO

LONDÝN - Ryanair má objednaných 350 lietadiel Boeing 737, no americký výrobca ich dodávky odkladá kvôli technickým problémom.

slovakia

left justify in out

Írsky nízkonákladový letecký prepravca Ryanair sa kvôli oneskoreným dodávkam lietadiel od spoločnosti Boeing bude musieť tento rok vzdať miliónov predaných leteniek. Generálny riaditeľ spoločnosti Michael O'Leary to oznámil na tlačovej konferencii v Londýne, informuje agentúra Reuters.

"Oneskorenie dodávok lietadiel Boeing predstavuje výzvu pre náš tohtoročný rastový plán," povedal O'Leary. V dôsledku toho Ryanair podľa neho prepraví v roku 2024 približne 205 miliónov cestujúcich, čo je o päť miliónov menej, než pôvodne očakávali.

Ryanair má objednaných 350 lietadiel Boeing 737, no americký výrobca ich dodávky odkladá kvôli technickým problémom. 

"Sedem lietadiel sme mali dostať v júli, no dostali sme len päť. V auguste sme očakávali desať, ale budeme radi, ak dostaneme päť," vysvetlil O'Leary a priznal, že "jednanie so spoločnosťou Boeing je momentálne veľmi frustrujúce."

O'Leary tiež upozornil, že pokles počtu cestujúcich o päť miliónov by mohol znížiť príjmy spoločnosti o približne 500 miliónov eur. 

"Boeing nám určite vyplatí nejaké kompenzácie, ale radšej by som mal lietadlá a mohol rásť ešte rýchlejšie," dodal šéf Ryanairu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Reuters, Foto: Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies