Saková a Kamenický v Číne: Kľúčové rokovania o zamestnanosti a rozvoji regiónu južného Slovenska + FOTO

NETKY.SK • 22 August 2024, 08:31 • 2 min
Saková a Kamenický v Číne: Kľúčové rokovania o zamestnanosti a rozvoji regiónu južného Slovenska + FOTO

AN-CHUEJ - Hlavným cieľom pracovnej cesty je podľa Sakovej rozvíjanie podnikateľských spoluprác medzi slovenskými a čínskymi spoločnosťami.

slovakia

left justify in out

Ministerka hospodárstva SR Denisa Saková a minister financií SR Ladislav Kamenický v stredu pokračovali v pracovnej návšteve Číny, kde vo východočínskej provincii An-chuej rokovali s predstaviteľmi spoločnosti Gotion. Táto spoločnosť plánuje v Šuranoch vybudovať závod na výrobu autobatérií pre elektromobily na Slovensku. Saková informovala o priebehu rokovaní prostredníctvom sociálnych sietí.

Hlavným cieľom pracovnej cesty je podľa Sakovej rozvíjanie podnikateľských spoluprác medzi slovenskými a čínskymi spoločnosťami. "Čína je svetovou ekonomickou veľmocou, s ktorou dnes rozvíja obchod celý svet. Dôležité sú však tieto možnosti pre naše firmy cestou rokovaní aj na vládnej úrovni," uviedla.

Saková tiež spomenula, že počas rokovaní s prezidentom spoločnosti Gotion diskutovala o pokroku pri príprave strategického parku a o potrebe, aby investor aktívne komunikoval výhody, ktoré nový závod prinesie pre Slovensko, zamestnanosť a celý región južného Slova.

"Taktiež sme spoločne navštívili výskumné centrum tejto spoločnosti. V centrále spoločnosti Gotion sme si pozreli tie najnovšie a ekologické postupy pri výrobe autobatérií, ktoré budú použité aj na Slovensku," dodala Saková. Podľa nej táto investícia môže výrazne posunúť Slovensko medzi lídrov automobilového priemyslu v Európe.

Na úvod ministri absolvovali spoločné rokovanie s hlavnými predstaviteľmi provincie Anhui a čakajú ich ďalšie rokovania so zástupcami veľkých spoločností, ktoré plánujú na Slovensku investovať, informoval Kamenický na sociálnej sieti.

"Čína je ekonomická veľmoc a dobré vzájomné vzťahy sú základom aj dobrej budúcej spolupráce," deklaroval minister. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Ladislav Kamenický - minister financií SR, FB/Denisa Saková, Foto: FB/Denisa Saková
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies