Seniorka v Číne roky používala granát ako kladivo

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 15:22 • 2 min
Seniorka v Číne roky používala granát ako kladivo

PEKING - Deväťdesiatročná obyvateľka Číny celých 20 rokov nevedomky lúskala orechy za pomoci ručného granátu, ktorý našla na poli.

slovakia

left justify in out

Podľa servera Oddity Central seniorka uviedla, že zvláštny kus železa s drevenou rúčkou našla, keď pracovala na svojej farme v prefektúre Siang-jang v provincii Chu-pej. Považovala ho za niečo ako kladivo, preto ním okrem lúskania orechov aj pribíjala klince.

O aký predmet v skutočnosti ide, vyšlo najavo až minulý týždeň, keď ženin starý dom búrala partia robotníkov, ktorá si všimla rúčku granátu.

"Používala som ho doma na drvenie červenej papriky, rozbíjanie orechov a na zatĺkanie klincov," vysvetľuje dôchodkyňa na videu z 23. júna. Polícia uviedla, že nástroj našiel využitie skutočne často – dlhoročné používanie rúčku úplne vyhladilo, zatiaľ čo na kovovej hlavici zanechalo mnoho preliačenín.

To, že ide skutočne o granát, konkrétne o čínsky granát Typ 67, potvrdila špeciálna policajná jednotka, ktorá na miesto dorazila z mesta Chuang-pao.

Dôvod, prečo granát počas 20 rokov nešetrného zaobchádzania nevybuchol, ostáva záhadou. Objavili sa špekulácie, že v skutočnosti išlo iba o tréningový granát a že neobsahoval trhavinu. Polícia však túto teóriu vyvrátila a dodala, že ho bezpečne zlikvidovala.

Podľa čínskych médií sa granát používaním tak veľmi poškodil, že sa čiastočne odhalila rozbuška. Ak by ju dôchodkyňa zo zvedavosti potiahla, malo by to zrejme fatálne následky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Oddity Central, Foto: South China Morning Post / SCMP composite / The Paper
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies