Šimkovičová prijala zástupcov kultúrnej obce, vyjadrili jej podporu

NETKY.SK • 13 September 2024, 09:04 • 2 min
Šimkovičová prijala zástupcov kultúrnej obce, vyjadrili jej podporu

BRATISLAVA - Podľa zástupcov umeleckej obce je najlepším spôsobom, ako zlepšiť fungovanie kultúrnych inštitúcií, konzultácia ich poznatkov a návrhov priamo s rezortom kultúry.

slovakia

left justify in out

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová vo štvrtok na pôde ministerstva privítala zástupcov umeleckej obce, ktorí jej prišli vyjadtiť podporu. "Na stretnutí sa zúčastnili zástupcovia spolku Umeleckej besedy slovenskej, Spoločnosti voľných výtvarných umelcov pri SÚV, Klubu výtvarných umelcov a teoretikov a tiež členov Komory reštaurátorov," informovala hovorkyňa ministerstva Petra Bačinská.

"Na pôde ministerstva kultúry sme predniesli svoje poznatky a návrhy týkajúce sa aktuálneho umeleckého diania. Zároveň vyjadrujeme podporu pani ministerke v jej úsilí o ozdravenie kultúrnych inštitúcií," uviedla výtvarníčka Júlia Piačková, ktorá je členkou viacerých umeleckých spolkov.

Členovia výtvarnej skupiny počas stretnutia prejavili nespokojnosť s dlhodobým štátnym výstavným priestorom spravovaným inštitúciami, naznačili preferovanie špecializovanej skupiny umelcov pod vedením inštitúcií a nadraďovanie konceptuálneho umenia nad tradičnú tvorbu.

Podľa zástupcov umeleckej obce je najlepším spôsobom, ako zlepšiť fungovanie kultúrnych inštitúcií, konzultácia ich poznatkov a návrhov priamo s rezortom kultúry. Zdôraznili, že ich cieľom nie je politická aktivita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MK SR, Foto: FB/Martina Šimkovičová
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies