Skutočné príbehy o tom, že aj keď nerozumieme, Boh vždy vie, čo robí

NETKY.SK • 4 August 2024, 14:05 • 2 min
Skutočné príbehy o tom, že aj keď nerozumieme, Boh vždy vie, čo robí

Povedať, že Boh vždy vie, čo robí, môže niekomu pripadať tak trochu nevhodné. Najmä keď stojí uprostred okolností, ktorým ani zďaleka nerozumie a potreboval by viac. Viac útechy. Viac povzbudivých slov. Viac preto ako prečo.

slovakia

left justify in out

Žiaľ, život je viac o prečo ako o lebo či preto, a tak ani my v článku nebudeme prinášať hlboké odpovede. Keby sme ich poznali, bolo by to pekné, ale pravdou je, že nepoznáme. Jedno však vieme naisto, a síce že Boh naozaj vie, čo robí.
 
Letný koncert
 
Diana sa vždy tešila na letá. Pravdaže, nedá sa s tým polemizovať, lebo veľa ľudí sa na letá teší. Ona, okrem toho, že je to čas dovolenky, vníma aj iné príležitosti. Napríklad každoročne pomáha pri koncerte s charitatívnym motívom a vždy je to pre ňu úžasná skúsenosť.
 
Ani tento rok nebol výnimkou a koncert sa opäť konal. Ona sa ho však, na svoje veľké sklamanie, nezúčastnila. Prišlo k akémusi nedorozumeniu, nedohodli sa s organizátormi a ona si myslela, že jej pomoc nechcú. A tak keď nastal onen večer, neprišla tam, len doma horekovala, že tam mohla byť a nie je.
 
Vysvetlenie
 
Na koncert však šla jedna jej priateľka, a keď sa celá akcia skončila, mala jej čo rozprávať. Nie však o hudbe a zábave, ale o niečom inom. Vysvitlo, že na koncerte sa zúčastnil aj niekto, kto Diane v minulosti ublížil a veľmi. Nehnevala sa už, ale pri predstave, žeby ho znovu videla, sa jej prudko rozbúšilo srdce.
Aj napriek tejto skutočnosti ju ale stále zožieral nepríjemný pocit krivdy a odmietnutia. Lebo tam chcela ísť.
 
Obed
 
Až keď šla s inou priateľkou na obed a situáciu jej vylíčila, vypočula si slová, ktoré jej veľmi pomohli.
 
„Vieš, Boh zrejme organizátorom niečo vložil do srdca. Niečo, kvôli čomu ťa nevolali, lebo Boh to tak viedol. Vedel, že keby si ho tam stretla, veľmi by ťa to zranilo.“
 
A až vtedy sa upokojila.
 
Oslava
 
Raz volali Zdena na oslavu. Bol to jeho kamarát od mladosti a práve oslavoval narodeniny. Zdeno chvíľu zvažoval, že pôjde, ale napokon si to rozmyslel. Oslávenec sa hneval, aj ho prišiel osobne volať, ale márne. Ako keby Zdenovi niečo bránilo, nech tam ide.
Ráno sa potom dopočul, že oslava nedopadla najlepšie a niektorí boli aj zranení. Ďakoval Bohu, že nešiel, hoci spočiatku nerozumel svojim pocitom.
 
Peniaze
 
Posledný príbeh je smutný, ale rovnako pravdivý. Marián mal mať už dlho peniaze z jednej práce, ktorú robil, ale nie a nie ho vedúci vyplatiť. Nešlo mu do hlavy, čo sa deje, trvalo to mesiace. Napokon, keď už si myslel, že platba ani nepríde, konečne prišla. Tešil sa, že budú mať s rodinou o niečo viac, aj si predstavoval, ako svoju manželku poteší. Stala sa však strašná vec a jeho manželka v rovnaký deň odišla z tohto sveta. Napokon tie peniaze slúžili inému účelu, a to konkrétne na pohreb. Áno, Marián by rád vedel, prečo manželka zomrela, prečo sa nedočkala zázraku uzdravenia, ale je si vedomý, že je to tajomstvo v Božích rukách, ktoré sa on nedozvie. Vie však, prečo tie peniaze meškali. Boh sa postaral, aby posledná rozlúčka prebehla dôstojne a rodina mala všetko, čo v danej chvíli potrebovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihoková
Michaela Mihoková, Zdroj foto: Joel Holland, Unsplash
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies