Suroviny: 500 g hladkej múky, 3 dcl vlažného mlieka, 70 ml oleja, 1 kocku droždia, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 300 ml kyslej smotany, hrsť sekaného čerstvého kôpru, 1 ČL morskej soli,
Príprava:
Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások. Vykysnutý ho nalejeme do múky spolu s olejom a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť. Cesto potom preložíme na vymastený plech a rukou ho roztiahneme. V smotane rozmiešame kôpor a morskú soľ. Nalejeme na osúch a upečieme. Tento osúch je vhodný ako príloha k mliečnym polievkam.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies