Slováci v Chorvátsku: Od bitky na festivale po problémy s ubytovaním a dopravné nehody

NETKY.SK • 3 September 2024, 09:31 • 2 min
Slováci v Chorvátsku: Od bitky na festivale po problémy s ubytovaním a dopravné nehody

Slovenskí policajti v Chorvátsku sa aj počas posledného týždňa zaoberali niekoľkými prípadmi, vrátane bitky, ubytovania a dopravnej nehody.

slovakia

left justify in out

Slovenskí policajti v Chorvátsku sa aj počas posledného týždňa zaoberali niekoľkými prípadmi, vrátane bitky, ubytovania a dopravnej nehody, informuje polícia na sociálnej sieti.
Slovenka, ktorá bola na festivale Zrće, zavolala policajtom, pretože jej priateľ a jeho brat sa tam pobili a následne ich polícia zadržala.

"Chcela vedieť, či im v prípade potreby bude poskytnutá súčinnosť pri tlmočení a čo im hrozí, ak budú mať súd," uviedli policajti, ktorí ju informovali o svojich právomociach.

Ďalší slovenský turista oznámil, že si v meste Biograd na Moru zabezpečil a zaplatil ubytovanie na sedem nocí.

"Domáci však začal obmedzovať jeho rodinu v používaní klimatizácie na dve hodiny denne. Keď sa mu to nepáčilo a chcel odísť do iného ubytovania, domáci mu odmietol vrátiť peniaze za zvyšné dni," priblížila polícia. Policajti turistovi vysvetlili, že do takýchto sporov nezasahujú, a že ak by došlo k násiliu, má kontaktovať políciu na čísle 192.

Ďalší prípad sa týkal dopravnej nehody pri chorvátskom meste Rijeka, kde auto narazilo do zadnej časti vozidla slovenského turistu, poškodzujúc nosič s bicyklami. Škoda dosiahla viac ako 10 000 eur.

"Turista potreboval pomoc, pretože vinník nehody nechcel priznať vinu a žiadal o súčinnosť pri tlmočení, ak by to bolo nevyhnutné," informujú policajti. Následne mu poskytli telefónne číslo na tiesňovú linku polície a v prípade potreby aj tlmočenie. Dodali, že po spätnom hovore turista uviedol, že polícia už dorazila na miesto a vinník nehody bol pod vplyvom alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Policajný zbor SR, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies