Slovenská strelkyňa Vadovičová získala zlato na PH 2024, Malenovský pridal striebro

NETKY.SK • 1 September 2024, 14:35 • 2 min
Slovenská strelkyňa Vadovičová získala zlato na PH 2024, Malenovský pridal striebro

Veronika Vadovičová, slovenská reprezentantka v parastreľbe, triumfovala na paralympijských hrách 2024 v Paríži, keď vo vzduchovej puške SH1 na 10 m získala zlatú medailu s novým paralympijským rekordom 254,2 bodu. K úspechu slovenského tímu prispel aj Radoslav Malenovský, ktorý si vybojoval striebro, čím Slovensko zaznamenalo už štvrtý cenný kov na týchto hrách.

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentantka v parastreľbe Veronika Vadovičová na PH 2024 v Paríži získala zlatú medailu vo vzduchovej puške SH1 na 10 m.

Vo finále miešanej súťaže v kategórii R3 triumfovala v novom paralympijskom rekorde so ziskom 254,2 bodu.

V nedeľnom finále dominovali slovenskí strelci, keďže striebro vybojoval Vadovičovej krajan Radoslav Malenovský (253,6).

Vadovičová si pripísala svoje piate paralympijské zlato, pričom v jej zbierke sa nachádza aj jedno striebro a bronz. Zároveň je držiteľkou svetového rekordu, ktorý dosiahla v auguste 2023 v holandskom Rotterdame, kde si pripísala 255,7 bodu.

 

Pre Malenovského je to prvá medaila na PH, jeho doterajšie najlepšie umiestnenie bolo štvrté miesto z PH 2016 v Riu de Janeiro.

Vďaka nim má Slovensko z Paríža štvrtý cenný kov, vrátane tretieho zlata (3-1-0).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: paralympic.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies