Slovenskí hasiči zasahovali 507-krát za týždeň: Požiare, nehody a nebezpečné situácie

NETKY.SK • 14 Október 2024, 09:27 • 2 min
Slovenskí hasiči zasahovali 507-krát za týždeň: Požiare, nehody a nebezpečné situácie

BRATISLAVA - Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) mal minulý týždeň rušnú službu, keď zasahoval v 507 prípadoch po celom Slovensku. Zasahovali pri 120 požiaroch, 190 dopravných nehodách a 24 prípadoch spojených s nebezpečnými látkami. Najviac zásahov sa uskutočnilo v Bratislavskom a Žilinskom kraji.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň bol pre Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) mimoriadne náročný, keďže zasahovali až 507-krát po celom Slovensku. Táto štatistika zahŕňa rôzne typy zásahov, od hasenia požiarov cez technickú pomoc až po riešenie dopravných nehôd a situácií s nebezpečnými látkami. O tejto bilancii informoval HaZZ prostredníctvom sociálnych sietí.

Z celkového počtu zásahov hasiči bojovali s ohňom v 120 prípadoch. Najviac požiarov, konkrétne 27, bolo zaznamenaných v Bratislavskom kraji, ktorý je jedným z najhustejšie obývaných regiónov Slovenska. Požiare vznikali v rôznych prostrediach, od bytových domov až po vonkajšie priestory, čo si vyžiadalo rýchle reakcie hasičov.

Okrem požiarov sa HaZZ podieľal aj na poskytovaní technickej pomoci, kde bolo potrebné zasiahnuť v 173 prípadoch. Tento typ zásahov zahŕňa rôzne úlohy, ako je odstraňovanie prekážok, pomoc pri záplavách, či iné nebezpečné situácie.

Najviac technických zásahov bolo vykonaných v Banskobystrickom a Žilinskom kraji, kde sa hasiči zapojili do 26 takýchto prípadov v každom z týchto krajov.

Ďalšou veľkou časťou činnosti hasičov boli dopravné nehody, ktoré si často vyžadujú nielen záchranu osôb, ale aj zabezpečenie miesta nehody, odstránenie havarovaných vozidiel a prípadne aj neutralizáciu uniknutých nebezpečných látok.

Minulý týždeň hasiči zasahovali pri 190 dopravných nehodách, pričom najviac, až 32 nehôd, sa stalo v Žilinskom kraji, nasledovanom Trnavským krajom s 31 nehodami.

Hasiči riešili aj 24 situácií týkajúcich sa nebezpečných látok, ktoré predstavujú závažné riziko pre verejné zdravie a životné prostredie. Pri týchto prípadoch musia hasiči často pracovať s ochranným vybavením, aby zabránili úniku chemikálií alebo iných nebezpečných materiálov.

Najčastejšie, až deväťkrát, zasahovali v Košickom kraji, ktorý bol minulý týždeň najviac postihnutý týmito prípadmi.

Bilancia zásahov hasičov za uplynulý týždeň opäť poukazuje na ich neustálu pripravenosť a kľúčovú úlohu pri ochrane obyvateľov Slovenska pred rôznymi typmi hrozieb, či už ide o požiare, dopravné nehody alebo iné technické a environmentálne nebezpečenstvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HaZZ, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies