Slovensko poslalo do pásma Gazy ďalšiu humanitárnu pomoc

NETKY.SK • 21 August 2024, 08:59 • 2 min
Slovensko poslalo do pásma Gazy ďalšiu humanitárnu pomoc

BRATISLAVA - Humanitárnu pomoc tvoria predovšetkým základné hygienické potreby (hygienické balíčky, vložky, toaletný papier), bandasky na pitnú vodu a deky.

slovakia

left justify in out

Slovenská republika poslala do Pásma Gazy ďalšiu humanitárnu pomoc. Celková hodnota pomoci v objeme necelých 5 ton je viac ako 27 000 eur. Jej prijímateľom je Medzinárodná organizácia pre migráciu v Gaze. Informoval o tom hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann.

"Humanitárnu pomoc tvoria predovšetkým základné hygienické potreby (hygienické balíčky, vložky, toaletný papier), bandasky na pitnú vodu a deky," ozrejmil hovorca.

Zásielka humanitárnej pomoci pozostáva z vyčleneného materiálu MV SR a darov spoločnosti SHP Harmanec, neziskovej organizácie Človek v ohrození a občianskeho združenia ADRA - Adventistická agentúra pre pomoc a rozvoj. Ponúkli ju cez Mechanizmus Únie v oblasti civilnej ochrany.

Prepravu iniciovali zo skladových priestorov 25. júla. Zásielka do Gazy smeruje rôznymi dopravnými prostriedkami.

"Cestnou prepravou sa materiálna humanitárna pomoc previezla do Rumunska, odkiaľ sa následne spolu s rumunskou donáciou letecky prepravila do Larnaky na Cypre. Využitím cyperského koridoru sa prepraví do Ašdodu v Izraeli a odtiaľ sa následne prepraví a odovzdá príjemcovi v Gaze," vysvetlil Neumann s tým, že preprava bola spolufinancovaná zo zdrojov Európskej únie.

Slovensko do Pásma Gazy poslalo humanitárnu pomoc aj koncom minulého roka. Súčasťou prvej zásielky boli trvanlivé potraviny, detské výživy, deky alebo zdravotnícky materiál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies