ŠOK na olympiáde: Slovenská plavkyňa Potocká po rozplavbe SKOLABOVALA

NETKY.SK • 2 August 2024, 14:41 • 2 min
ŠOK na olympiáde: Slovenská plavkyňa Potocká po rozplavbe SKOLABOVALA

PARÍŽ - Slovenská plavkyňa Tamara Potocká v piatok (2. augusta) nepostúpila do olympijského semifinále na 200 m pol.pr.. V rozplavbách mala čas 2:14,20 a skončila na 23. mieste. Po skončení rozplavby však skolabovala.

slovakia

left justify in out

Na pomoc jej okamžite utekal zdravotnícky personál a našu plavkyňu odniesli na nosidlách. Na tvári mala nasadenú kyslíkovú masku. Agentúra Reuters informovala, že Potocká bola po kolapse pri vedomí.

„Čas 21-ročnej pretekárky 2 minúty 14,20 sekundy ju vyradil z postupu do semifinále a bola o 4,3 sekundy pomalšia ako najrýchlejšia plavkyňa, kanadská nádej na zlatú medailu Summer McIntoshová,“ dodala agentúra.

Podľa najnovších informácií šéfky plaveckej výpravy je Tamara astmatička. Po doplávaní dostala astmatický záchvat a nemala pri sebe lieky. V lekárskej miestnosti dostala kyslík a po celý čas komunikovala. „Nejaký čas ju teraz budú monitorovať v nemocnici,“ uviedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: TASR / AP
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies