Šok na úkor českých hviezd: Brichta a Záděra padli, Kozubovský novým šampiónom

NETKY.SK • 1 Október 2024, 12:02 • 2 min
Šok na úkor českých hviezd: Brichta a Záděra padli, Kozubovský novým šampiónom

Český MMA bojovník Leo Brichta nestačil na elitného brazílskeho bojovníka Jaira Pacheca a podľahol mu po 5 kolách na body. Pacheco ťažil z calf kickov, kvalitného grapplingu a kontrole na zemi. Hoci sa Brichta dokázal v 3. a 5 kole dostať do vrchnej pozície, zvyšné kolá šli na stranu Pacheca, ktorý sa ale pre preváženie nestal novým šampiónom RFA x IAF v ľahkej váhe.

slovakia

left justify in out

Česko-maďarské konfrontácie priniesli dva veľmi kvalitné titulové zápasy. Dominik Bereczki dokázal v 5. kole dostať Patrika Záděru do počítania a u všetkých bodových rozhodcov zvíťazil. Jediným novým českým šampiónom sa stal Matěj Kozubovský, ktorý knokautoval Tamása Pirika

Zmiešané pocity pre pražských fanúšikov

Leo Brichta sa nedokázal stať šampiónom ani na druhý pokus. Po jeho neúspešnom útoku na titul KSW nezvládol ani 5-kolový zápas s Brazílčanom Pachecom, ktorý bol lepším bojovníkom vo všetkých smeroch. V 3. kole dokonca Brichtu masívne otvoril a vytvoril mu obrovskú tržnú ranu. Tá síce zápas neukončila, no Brichtovo prežitie do bodov napokon na titul nestačilo. Jairo Pacheco sa však novým šampiónom nestal, keďže do zápasu nenavážil.
 
Jediný titulový zápas večera, ktorý sa skončil pred limitom, bol duel Kozubovský vs. Pirik. Maďarský vyzývateľ v ňom síce začal veľmi aktívne, no všetky jeho kopy šli len do bloku. Kozubovský trafil pár kvalitných úderov, no po čiste trafenom prednom háku bolo prakticky ihneď vymaľované. Pirik išiel do počítania, z ktorého sa už nedokázal zotaviť.
 
Tamás Pirik tak nenadviazal na svojho krajana Dominika Bereczkého, ktorý má za sebou prvú úspešnú obhajobu kráľa RFA. Duel so Záděrom bol veľmi vyrovnaný a český bojovník v ňom veľmi zápasil so stabilitou na klzkej podlahe. V 5. kole došlo k pomerne spornému počítaniu, ktoré len spečatilo Bereczkého jednomyseľné víťazstvo na body.

Sivák hodil svojmu otcovi do ringu uterák

Galavečer RFA x IAF: Special Title Night 2 priniesol aj jeden veľmi zaujímavý moment. Pár hodín pred zápasom Vaška Siváka mladšieho zápasil jeho otec s veteránom Erkanom Muratom. Macedónsky rodák dominoval po všetkých smeroch a v 2. kole už to bolo pre Siváka mladšieho natoľko neúprosné, že sa rozhodol ukončiť zápas a hodil do ringu uterák.
 
O pár hodín neskôr nastúpil do zápasu s Konstantinom Stoykovom, ktorého neustále triafal na spodky, až to Bulhar v 2. kole nevydržal a nechal sa ukončiť na KO. Vo výbornom svetle sa ukázali aj mladí talenti Václav Žemla a Tagir Machmudov. Krásnym knokautom sa zaskvel Jakub Kůča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies