BRATISLAVA - Špargľa je síce náročná na pestovanie, no je zdravá a veľmi chutná. V kuchyni si ju viete pripraviť na milión spôsobov. Vyskúšate už tento víkend?
Suroviny:
600 g bielej špargle, 6 väčších zemiakov, 300 g morčacích pŕs, 2 vajcia, 200 ml smotany na varenie, 1 lyžicu hladkej múky, 50 g strúhaného syra, 1 lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie zapekacej misy
Postup:
Špargľu očistíme, umyjeme a vložíme do hrnca s mierne osolenou vodou. Varíme 3 minúty a scedíme. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska, rozložíme na dno vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Mierne osolíme. Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky alebo na pásiky. Rozložíme na vrstvu zemiakov. Osolíme a okoreníme. Scedenú špargľu poukladáme na mäso. Vajcia rozmiešame s múkou, so smotanou a syrom. Pridáme nasekaný kôpor a nalejeme na špargľu. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Potom misu odokryjeme a pečieme ešte asi 15 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies