Spoločnosť Microsoft schválila nový program spätného odkúpenia akcií v hodnote 60 miliárd USD

NETKY.SK • 17 September 2024, 11:05 • 2 min
Spoločnosť Microsoft schválila nový program spätného odkúpenia akcií v hodnote 60 miliárd USD

Spoločnosť Microsoft otvára sa nová karta, v pondelok oznámila, že jej predstavenstvo schválilo nový program spätného odkúpenia akcií v hodnote až 60 miliárd USD.

slovakia

left justify in out

Technologický gigant vyhlásil štvrťročnú dividendu vo výške 0,83 USD na akciu, čo predstavuje zvýšenie o 8 centov alebo 10 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku.

Spoločnosť Microsoft oznámila, že výročné stretnutie akcionárov sa uskutoční 10. decembra.

V júli spoločnosť uviedla, že v tomto fiškálnom roku vynaloží viac prostriedkov na infraštruktúru umelej inteligencie. V štvrťroku, ktorý sa skončil 30. júna, zaznamenala 77,6-percentný nárast kapitálových výdavkov, najmä v dôsledku výdavkov súvisiacich s AI.

Spoločnosť v sledovanom štvrťroku zaznamenala spomalenie rastu svojho cloudového biznisu Azure, ale uviedla, že v druhej polovici fiškálneho roka 2025 sa rast zrýchli.

Veľké technologické spoločnosti vrátane Microsoftu a spoločnosti Alphabet čelia tlaku investorov, aby ukázali, že sa im oplatí investovať miliardy dolárov do infraštruktúry umelej inteligencie.

Microsoft je jednou z mála veľkých spoločností, ktoré vo svojich štvrťročných výsledkoch uvádzajú príspevky z umelej inteligencie, keďže väčšina firiem ešte nezaznamenala veľký prínos investícií do umelej inteligencie.

Minulý mesiac reštrukturalizovala spôsob vykazovania výsledkov svojich obchodných jednotiek a presunula časť príjmov z vyhľadávania a spravodajskej reklamy pod jednotku cloudových počítačov Azure.

Spomedzi ďalších veľkých technologických spoločností spoločnosť Apple otvorila v máji novú kartu, v rámci ktorej predstavila rekordný program spätného odkúpenia akcií v hodnote 110 miliárd dolárov po tom, ako oznámila optimistické štvrťročné výsledky.

Akcie Microsoftu v rámci obchodovania po skončení obchodovania mierne vzrástli. Akcie v tomto roku zatiaľ vzrástli približne o 15 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies