Ste pripravení na poriadne skúmanie pod vodou? Ponorte sa do najhlbšieho bazéna na svete

NETKY.SK • 20 Júl 2024, 15:10 • 2 min
Ste pripravení na poriadne skúmanie pod vodou? Ponorte sa do najhlbšieho bazéna na svete

Deep Dive Dubai má úžasných 60 metrov a obsahuje 14 miliónov litrov vody. Bazén sa nachádza v štvrti Nad Al Sheba, južne od zátoky Dubai Creek. Má tvar obrovskej ustrice, čo je odkaz na históriu potápania perál v Perzskom zálive, a obsahuje najnovšiu technológiu pre potápačov.

slovakia

left justify in out

Ste pripravení na skutočne hlboké plávanie? Deep Dive Dubai láka už na prvý pohľad na zoskok do jeho hlbín. Priesvitná hladina ponúka fascinujúci zážitok, ktorý zaujal ľudí okolo celého sveta. Táto šialenosť nesmie chýbať na vašom zozname aktivít v rámci cestovanie. Vyrazí vám dych rovnako ako nám?

Guinnessov rekordman

Deep Dive Dubai, overený Guinessovou knihou rekordov ako najhlbší bazén na svete má úžasných 60 metrov a obsahuje 14 miliónov litrov (približne 3,7 milióna galónov) vody. To je len kúsok od šiestich olympijských bazénov. Tento výnimočný bazén sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov v roku 2021, kedy bol vlastne aj otvorený, konkrétne v júlovom mesiaci. Jeho sláva stále narastá.

Pikoška na úvod -založil ho práve dubajský korunný princ, šejk Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, ktorý je sám nadšencom potápania.

Skúsenosť je to bezkonkurenčná a hlavne bezpečná. Nemusíte sa obávať žiadnych problémov, naopak, môžete ich nechať v rukách odborníkov. Bezpečné prostredie s profesionálmi vám zabezpečí pocit istoty aj v tej najväčšej hĺbke. Okolo bazéna bolo nainštalovaných približne 56 kamier, ktoré zaisťujú bezpečnosť potápačov na každom rohu. Súčasťou potápačského komplexu je aj reštaurácia vybavená veľkými oknami a televíznymi obrazovkami, ktoré umožňujú rodinám a priateľom potápajúcich sa nadšencov sledovať dianie z pohodlia "na pevnine".

Bazén sa nachádza v štvrti Nad Al Sheba, južne od zátoky Dubai Creek. Má tvar obrovskej ustrice, čo je odkaz na históriu potápania perál v Perzskom zálive, a obsahuje najnovšiu technológiu pre potápačov, vrátane najpokročilejšej hyperbarickej komory v regióne, najmodernejšieho osvetlenia či zvuku, systém a intenzívny filtračný systém, ktorý využíva technológiu NASA, sopečnú horninu a UV žiarenie na cirkuláciu vody každých šesť hodín.

Tento Guinnessov rekordman ponúka zážitky, na ktoré len tak nezabudnete.
Tento Guinnessov rekordman ponúka zážitky, na ktoré len tak nezabudnete.
Zdroj: foto: the national news
Popis
Popis
Zdroj: foto: whmembrane.com

Mestečko pod vodou

Interiér Deep Dive Dubai sa nepodobá žiadnemu inému bazénu. Ponorené mesto evokuuje opustenú metropolu. Podvodné chodby sa zdajú nekonečné a vytvárajú pôsobivú podmorskú panorámu mesta plnú ulíc, bytových domov a parkovísk. Krytý bazén sa nachádza v štruktúre v tvare ustrices rozlohou 1 500 metrov štvorcových. 

Bazén slúži aj ako podvodné filmové štúdio – najväčšie svojho druhu v regióne. V blízkosti zariadenia je k dispozícii mediálna strižňa.

Deep Dive Dubai ponúka celý rad potápačských zážitkov, vrátane kurzov freedivingu a potápania, ponorov so sprievodcom a zážitkov vhodných pre začínajúcich aj skúsených potápačov. Ceny sa pohybujú od 135 do 410 dolárov. Teplota vody je udržiavaná na 30 stupňoch Celzia, čo je pohodlná teplota na nosenie tenkého neoprénu alebo plaviek.

Len tak pre zaujímavosť - bazén ukradol miesto jeho konkurentovi, poľskému Deepspotu, ktorý má hĺbku viac ako 45 metrov. Tento bazén ponúka naozaj všetko, čo sa vám zasníva.

Reštaurácia vybavená oknami a televíznymi obrazovkami, ktoré umožňujú rodinám a priateľom potápačov sledovať dianie.
Reštaurácia vybavená oknami a televíznymi obrazovkami, ktoré umožňujú rodinám a priateľom potápačov sledovať dianie.
Zdroj: foto: Deep Dive Dubai

Aktivity na samom dne

Ak ste si mysleli, že možnosti tohto bazéna zostanú len pri potápaní a potápačských kurzoch ste na omyle. Okrem vyššie spomínaných možností, môžete stále skúsiť šach, biliard, čítanie či samotné cvičenie.

Pokračujeme telefonovaním, bicyklovaním, motorkou, autami a oveľa viac.

Naozaj ste hrali stolný futbal, ak ste ho nikdy nehrali pod vodou?
Naozaj ste hrali stolný futbal, ak ste ho nikdy nehrali pod vodou?
Zdroj: foto: Deep Dive Dubaj
Niet nad to si prečítať obľúbenú knihu na samom dne.
Niet nad to si prečítať obľúbenú knihu na samom dne.
Zdroj: foto: whmembrane.com/
Spravte si fotografie, na ktorá budete spomínať.
Spravte si fotografie, na ktorá budete spomínať.
Zdroj: foto: whmembrane.com
A týchto aktivít je oveľa viac...
A týchto aktivít je oveľa viac...
Zdroj: foto: peek.com

Ani celebrity neodolali

Legendárnafilmová hviezda Will Smith si ako správny dobrodruh tento zážitok nenechal uniknúť,

"Keďže som vždy v Dubaji, môj kamarát mi povedal, že sa musím pozrieť na tento bazén." Je na tom niečo zvláštne. Deep Dive Dubai, chystám sa ísť dole. Najhlbší bazén na Zemi, hĺbka 200 stôp. Šialenstvo,” povedal na svojom Instagram profile v krátkom videu.

 

Tak čo? Presvedčili sme vás o návšteve Dubaja a jeho najhlbšieho bazéna na svete? Napíšte nám, ako sa vám páči myšlienka tohto adrenalínového zážitku v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: deepdivedubai.com, divemagazine.com; text: m.kangnamtimes, cnn
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies