Štrba: výstavba nového mosta ponad železnicu napreduje + FOTO

NETKY.SK • 12 September 2024, 14:32 • 2 min
Štrba: výstavba nového mosta ponad železnicu napreduje + FOTO

ŠTRBA - Rekonštrukcia mosta na úseku trate Svit - Štrba začala v marci a nahradí pôvodný, viac ako 90-ročný železničný most.

slovakia

left justify in out

Výstavba nového mosta ponad železnicu v obci Štrba pokračuje podľa plánu, pričom vecná prestavanosť dosiahla 70 percent. Informovala o tom Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) na sociálnej sieti, pričom plánované dokončenie stavby je v novembri tohto roka.

"Za posledné obdobie zhotoviteľ zrealizoval viazanie výstuže mostných opôr a spriahajúcej dosky, ako aj ukončil betonáž nosnej konštrukcie mosta," uviedli krajskí cestári. V súčasnosti sa práce zameriavajú na oddebnenie nosnej konštrukcie, demontáž podskruženia mosta a obsyp prechodových oblastí mostných opôr.

Projekt sa realizuje prostredníctvom Operačného programu Slovensko a jeho celkové náklady vo výške 3,2 milióna eur sú financované zo zdrojov Európskej únie, štátneho rozpočtu a PSK.

Cestári zároveň upozorňujú, že počas stavebných prác pretrvávajú dopravné obmedzenia. Doprava je presmerovaná z cesty III/3060, kde sa most nachádza, na obchádzkovú trasu cez obec Lučivná po ceste III/2343.

Rekonštrukcia mosta na úseku trate Svit - Štrba začala v marci a nahradí pôvodný, viac ako 90-ročný železničný most.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja, Foto: FB/Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies