Streľba v USA: 3 obete vrátane policajta

NETKY.SK • 31 Máj 2024, 09:37 • 2 min
Streľba v USA: 3 obete vrátane policajta

MINNEAPOLIS - Tri osoby vrátane páchateľa prišli vo štvrtok o život pri streľbe v meste Minneapolis v americkom štáte Minnesota. Medzi obeťami je aj jeden policajt. Informáciu priniesla agentúra AP a stanica NBC News.

slovakia

left justify in out

Polícia zasahovala pri streľbe v byte a bezprostredne po príchode sa ocitla v prestrelke. Policajt Jamal Mitchell prišiel o život, keď poskytoval pomoc mužovi, ktorý naňho strieľal. Toho neskôr zastrelili ďalší policajti. Motív činu nie je známy.
 
Polícia v byte našla aj ďalších dvoch mužov. Jeden z nich bol mŕtvy a druhý mal vážne zranenia, píše NBC News. Vážne zranený bol aj jeden okoloidúci, ľahšie zranenia utrpel ďalší policajt a jeden hasič.
 
Polícia uviedla, že Mitchell bol už otcom a chystal sa oženiť. Minulý rok dostal za svoje skutky vyznamenanie, píše AP s odvolaním sa na úrady.
 
"Mesto Minneapolis stratilo v policajtovi Jamalovi Mitchellovi hrdinu," uviedol miestny starosta Jacob Frey. Tento policajt podľa jeho slov obetoval všetko na ochranu a záchranu životov ostatných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP/NBC, foto: mprnews.org
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies