Šutaj Eštok: Žiadna obrana nedokáže stopercentne zabrániť útoku nepriateľa + VIDEO

NETKY.SK • 10 Júl 2024, 09:11 • 2 min
Šutaj Eštok: Žiadna obrana nedokáže stopercentne zabrániť útoku nepriateľa + VIDEO

BRATISLAVA - Tieto strašné veci sa skončia vtedy, keď sa na Ukrajine prestane bojovať. Čím skôr sa tak stane, tým lepšie, povedal minister vnútra.

slovakia

left justify in out

Žiadna obrana, žiadne zbrane sveta nedokážu stopercentne zabezpečiť, aby sa cieľom nepriateľa nestal aj objekt ako detská nemocnica. Podobných hrôz môže byť ešte veľa, pokiaľ sa vojna na Ukrajine neskončí a nedosiahne sa prímerie. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti v súvislosti s utorkovým ruským útokom na nemocnicu v Kyjeve.

"Tieto strašné veci sa skončia vtedy, keď sa na Ukrajine prestane bojovať. Čím skôr sa tak stane, tým lepšie. Hľadanie spravodlivého mieru za rokovacím stolom je hľadanie riešenia bez takých obetí, ako boli v detskej nemocnici," zdôraznil Šutaj Eštok.

"Každý, kto videl zábery z ruského útoku na nemocnicu v Kyjeve, musel ostať zdesený. Som otec dvoch malých detí a bolo naozaj strašné pozerať sa na utrpenie nevinných detí, ktoré už dovtedy trpeli kvôli ťažkým chorobám," uviedol.

Ako podotkol, vojna je nielen o smrti státisícov vojakov na fronte, ale aj nevinných civilistov vrátane detí. "Toto prináša každý vojenský konflikt zo svojho princípu, ktorým je vzájomné zabíjanie a ničenie," objasnil minister s tým, že čím dlhšie sa bude bojovať, tým viac bude obetí.

"Slovenská opozícia na jednej strane narieka nad utrpením nevinných detí a na druhej strane hystericky kričí, že Ukrajine treba dodávať čím viac zbraní. Nedochádza im, že čím dlhšie sa bude bojovať, tým viac obetí to prinesie," tvrdí Šutaj Eštok. Dodal, že jeho strana má jednoznačný postoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Matúš Šutaj Eštok, Foto: FB/Matúš Šutaj Eštok
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies