Švédski majstri detektívok Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt prichádzajú s pokračovaním série s kriminálnym psychológom Sebastianom Bergmanom!

NETKY.SK • 23 Júl 2024, 17:59 • 3 min
Švédski majstri detektívok Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt prichádzajú s pokračovaním série s kriminálnym psychológom Sebastianom Bergmanom!

Dvojicu spisovateľov a scenáristov Hjorth a Rosenfeldt poznajú slovenskí čitatelia nielen vďaka siedmym knihám z populárnej série s policajným psychológom Sebastianom Bergmanom, ale aj vďaka populárnemu krimi seriálu Most (Bron). Dvojica sa rozhodla napísať ôsmu, a na nejaký čas poslednú, knihu z tejto série, v ktorej musí Sebastian čeliť dôsledkom svojich rozhodnutí z minulosti. Autori neprezradili, či bude jeho príbeh pokračovať ďalej, a preto nevieme, či sa v tejto knihe so Sebastianom rozlúčime navždy, alebo iba na dlhší čas.

slovakia

left justify in out

Vydavateľstvo IKAR prináša ôsmu knihu napínavej série s kriminálnym psychológom Sebastianom Bergmanom! Kriminálne oddelenie Riksmord sa zmieta v kríze po tom, čo sa ukázalo, že jeden z jeho elitných členov je sériový vrah. Zatiaľ čo Vanja Lithnerová bojuje za záchranu svojho oddelenia, na prasacej farme neďaleko Västerasu sa nájde telo zavraždenej šesťdesiatročnej ženy. Odkaz na stene naznačuje, že čin bol spáchaný s jasným zámerom: zaujať pozornosť kriminálneho psychológia Sebastiana Bergmana.

V priebehu rokov Sebastian pomohol Riksmordu vyriešiť nespočetné množstvo prípadov, no po posledných udalostiach sa z neho stala persona non grata. Jeho príchod môže Riksmord zachrániť, ale zároveň ho úplne potopiť. V rovnakom čase zomiera Tim Cunningham, Sebastianov niekdajší klient. Aj Tim prišiel pred mnohými rokmi o dieťa počas cunami. No nielen Vianoce spred dvadsiatich rokov, ale aj rodina Cunninghamovcov vzbudzujú samé otázky. Tie možno zodpovie Timova dcéra Cathy. Knihu zo švédskeho originálu Skulden man bär preložila Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová.

Audio ukážku číta Boris Farkaš.

Severskí autori detektívok Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt navštívili  Slovensko, aby našim čitateľom osobne predstavili svoje majstrovské diela. Michael Hjorth sa narodil roku 1963 vo švédskom meste Visby. Patrí k najuznávanejším škandinávskym scenáristom a producentom a je zakladateľom produkčnej spoločnosti Tre Vänner. Hans Rosenfeldt sa narodil v roku 1964 v Borase. Kým sa začal v roku 1992 venovať písaniu pre televíziu, pracoval ako chovateľ tuleňov, učiteľ a herec. Napísal scenáre k vyše dvadsiatke seriálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: NK Factory
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies