Thajsko: Slonia rezervácia postihnutá záplavami, zvieratá v ohrození

NETKY.SK • 5 Október 2024, 16:10 • 2 min
Thajsko: Slonia rezervácia postihnutá záplavami, zvieratá v ohrození

Po rozsiahlych záplavách sa slonia rezervácia v Thajsku ocitla pod vodou, pričom zamestnanci sa snažili čo najrýchlejšie evakuovať zvieratá. Niektoré slony sa však živelom stratili, iné ostali uväznené vo svojich ohradách. Vedenie rezervácie varuje pred ďalšími zrážkami a žiada o pomoc pri záchrane.

slovakia

left justify in out

Po silných dažďoch sa slonia rezervácia na severe Thajska ocitla pod vodou, čo si vyžiadalo urgentnú evakuáciu zvierat. Zamestnanci sa snažili ochrániť slony a ďalšie zvieratá, no niektoré živel odniesol, zatiaľ čo iné ostali uväznené.
Rieka Mae Taeng, tečúca blízko Elephant Nature Park, sa po extrémnych zrážkach vyliala z brehov, pričom rezervácia, nachádzajúca sa neďaleko Chiang Mai, bola zaplavená.

Tento park ponúkal domov viac než stovke slonov, ktoré boli zachránené pred zlým zaobchádzaním, vrátane tých, ktoré sa nachádzali v turistických zariadeniach.
Vedenie rezervácie informovalo, že „sú to najhoršie povodne, aké sme kedy zažili. Bohužiaľ, prognózy predpovedajú ďalšie zrážky v najbližších dňoch“.

Rozbúrené vody spôsobili paniku, no niektoré zvieratá ostali zamknuté vo svojich ohradách, pričom hladina vody siahala aj po brucho slonov.

obrazok
Zdroj: iMeteo
obrazok
Zdroj: iMeteo

Na pomoc sa vyžiadali dobrovoľníci, ktorí sa snažili prepraviť zvieratá do bezpečnejších, vyšších oblastí. Pri záchranných akciách museli zamestnanci používať člny, keďže cesty boli zablokované zosuvmi pôdy.
„Toto je najväčšia evakuácia, akú sme kedy vykonali, aby sme zachránili životy zvierat,“ povedal zakladateľ rezervácie Saengduean Lek Chailert.

„Žiaľ, sú aj zvieratá, ktoré sa nám stále nepodarilo evakuovať. Trinásť vystrašených dospelých slonov je stále uväznených vo svojich ohradách,“ dodal Saengduean.
Rezervácia informovala, že povodňová vlna odniesla niekoľko zvierat. Patrili medzi ne slony, byvoly a krava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: CNN, iMeteo, Foto: iMeteo
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies