Keďže sa blíži Veľká noc, ponúkame vám jednoduchý a chutný recept. Veľkonočná hrudka sa podáva spolu so syrom, šunkou, klobáskami, vajíčkami, či zeleninou.
Obdobie Veľkej noci je tradične spojené s chutným jedlom. V mnohých rodinách sa každoročne na sviatočnom stole ocitne "veľkonočná hrudka". Prinášame vám jednoduchý návod, ako si ju pripraviť!
Ingrediencie:
1 liter mlieka, 10 ks vajec, štipka soli, za hrsť cukru, korenie biele mleté, petržlenová vňať, olej
Postup:
Do hrnca dáme vajcia, ktoré poriadne rozmiešame s mliekom. Všetko spolu dáme variť. Pridáme soľ, cukor a vňať.
Varíme za stáleho miešania do chvíle, kým sa hmota nezačne zrážať. Zmes sa varí okolo 20 až 30 minút. Keď sa zmes zrazí, už ju nevaríme príliš dlho, aby nebola tvrdá. Zrazeninu sceďíme cez gázu (alebo iné tenké plátno, či plienku), ktorú si položíme na cedník.
Hrudku necháme odkvapkávať, najlepšie niekde zavesenú do ďalšieho dňa, alebo kým všetka prebytočná tekutina neodtečie. A máme hotovo!
Niektorí ľudia však hrudku ešte zapekajú, v takom prípade ju potrieme olejom, a na chvíľu zapečieme v rúre, kým nechytí zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies