Dráma na festivale v Solingene: Útok nožom zanechal 3 mŕtvych a 4 zranených

NETKY.SK • 24 August 2024, 10:00 • 2 min
Dráma na festivale v Solingene: Útok nožom zanechal 3 mŕtvych a 4 zranených

Piatkový útok v západonemeckom Solingene, kde neznámy páchateľ napadol návštevníkov festivalu, si vyžiadal životy troch ľudí a ďalších štyroch vážne zranil. Festival, ktorý mal oslavovať 650. výročie založenia mesta, bol predčasne ukončený. Polícia stále pátra po útočníkovi a uzavrela viaceré ulice v oblasti.

slovakia

left justify in out

Pri piatkovom útoku v západonemeckom meste Solingen, kde neznámy páchateľ napadol nožom návštevníkov festivalu, zahynuli traja ľudia a ďalší štyria utrpeli vážne zranenia.

Páchateľ je podľa polície stále na úteku.

Útok sa odohral na námestí Fronhof počas festivalu, ktorý oslavoval 650. výročie založenia mesta.


Philipp Müller, jeden z organizátorov podujatia, vystúpil na pódium, aby festival predčasne ukončil a požiadal návštevníkov o pokojný odchod.

"Prosím, buďte opatrní, pretože útočník je stále na slobode," varoval zhromaždených ľudí.

"Všetci v Solingene sme dnes večer v šoku," napísal na Facebooku primátor Tim Kurzbach. "Chceli sme spoločne osláviť výročie nášho mesta, ale teraz smútime za mŕtvymi a zranenými."

Primátor tiež priznal, že útok ho "hlboko zasiahol".

Polícia vyzvala návštevníkov na pokojný odchod domov, uzavrela niekoľko okolitých ulíc a do pátrania po páchateľovi zapojila aj vrtuľníky.

Festival rozmanitosti, ktorý sa začal v piatok a mal trvať až do nedele, ponúkal návštevníkom atrakcie ako živú hudbu, kabaret, akrobatické vystúpenia, ukážky ľudových remesiel a zábavný program pre deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AP, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies