TRAGÉDIA v Nemecku: Zrútila sa časť hotela, dvaja mŕtvi! + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 7 August 2024, 14:01 • 4 min
TRAGÉDIA v Nemecku: Zrútila sa časť hotela, dvaja mŕtvi! + VIDEO + FOTO

KRŐV - V Nemecku sa zrútila časť hotela, pod troskami zahynuli dvaja ľudia.

slovakia

left justify in out

V meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko sa v utorok neskoro večer z neznámych dôvodov zrútila časť hotela. Pod ruinami zahynuli najmenej dvaja ľudia a ďalších asi sedem zostalo uväznených, informovala v stredu miestna polícia.

Ako spresnila agentúra DPA, na mieste nešťastia zasahujú záchranári a hasiči, ktorým sa s niekoľkými uviaznutými podarilo nadviazať kontakt. Niektorí z nich sú údajne v kritickom stave. Momentálne prebiehajú práce na ich záchranu.

Podľa verejnoprávnej televízie SWR je na mieste aj jednotka s pátracími a záchranárskymi psa­mi.

Jedno poschodie budovy sa zrútilo v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo dostať z budovy bez zranení, ale ďalších deväť v troskách uviazlo, uviedla polícia.

Televízia SWR uviedla, že hasiči spočiatku nemohli do budovy vstúpiť pre riziko jej úplného zrútenia. Z tohto dôvodu boli evakuované aj susedné domy.

Nateraz nie je jasné, čo spôsobilo čiastočné zrútenie budovy hotela. Záchranné služby boli privolané v utorok neskoro večer. Jeden z očitých svedkov pre SWR uviedol, že v jednej z miestností sa pod ním náhle prepadla podlaha.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: DPA, SWR, Foto: DPA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies