Tragédia v západnom Francúzsku: Po nehode elektromobilu Tesla zahynuli štyria ľudia, vyšetrovanie pokračuje

NETKY.SK • 14 Október 2024, 15:47 • 2 min
Tragédia v západnom Francúzsku: Po nehode elektromobilu Tesla zahynuli štyria ľudia, vyšetrovanie pokračuje

PARÍŽ - Štyria ľudia prišli o život v sobotu večer v západnom Francúzsku po tom, ako sa za nejasných okolností vznietil elektromobil Tesla. Podľa polície auto zišlo z cesty, čo mohlo viesť k fatálnej nehode, pri ktorej sa vozidlo zmenilo na horiacu pascu. Vyšetrovanie pokračuje, aby sa zistili presné príčiny tragédie.

slovakia

left justify in out

Štyria ľudia zahynuli v sobotu neskoro večer v západnom Francúzsku, keď sa z doposiaľ nezistených príčin vznietil elektromobil Tesla, informovala v nedeľu prokuratúra.

Hovorca miestnej polície, poručík Eric Hoarau, uviedol, že presné okolnosti nehody, ku ktorej došlo v sobotu večer pri meste Niort, sa ešte musia zistiť a prebieha vyšetrovanie. "Všetko nasvedčuje tomu, že vozidlo zišlo z cesty," povedal Hoarau a uviedol stopy na zemi a odtrhnutú dopravnú značku.

Podľa jeho slov sa nenašli žiadni svedkovia, čo skomplikovalo vyšetrovanie. Vodič a traja cestujúci boli podľa neho spálení na nepoznanie.

Podľa zdroja blízkeho polícii došlo k nehode pri meste Niort, pri ktorej zomrel vodič a traja cestujúci, ktorí boli zamestnancami reštaurácie v neďalekom meste Melle.

"Začalo sa vyšetrovanie s cieľom zistiť príčiny a okolnosti smrteľnej nehody, počas ktorého bude vyžiadaná expertíza vozidla," povedal miestny sudca pre agentúru France-Presse.

Podľa predbežných správ vozidlo vo vysokej rýchlosti narazilo do niekoľkých dopravných značiek.

Spoločnosť Tesla, ktorú založil miliardár Elon Musk, často čelila kontrole v súvislosti s bezpečnostnými problémami. V apríli sa automobilka dohodla s rodinou inžiniera, ktorý zahynul pri havárii vozidla Tesla Model X v Silicon Valley v roku 2018, čím sa vyhla súdnemu procesu.

Podľa žaloby vodič na diaľnici v Kalifornii používal funkciu autopilota spoločnosti Tesla, keď vozidlo vrazilo do betónového stredového pásu.

V decembri spoločnosť Tesla stiahla viac ako dva milióny vozidiel v Spojených štátoch a Kanade z dôvodu rizík spojených so softvérom autopilota a potenciálne "zvýšeného rizika kolízie", ako uviedli americké regulačné orgány.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, South China Morning Post, Foto: Reuters / Sarah Meyssonnier (ilustračné foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies