Trnava: Akcia na neplnoletých, 7 NAFÚKALI! +FOTO

NETKY.SK • 7 August 2024, 12:42 • 2 min
Trnava: Akcia na neplnoletých, 7 NAFÚKALI!  +FOTO

TRNAVA - Aj keď namerané hodnoty neboli podľa policajtov vysoké, upozorňujú, že podľa zákona nesmú deti a mládež do 18 rokov piť alkohol a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu.

slovakia

left justify in out

Počas policajnej akcie v Kútoch objavili v jednom z pohostinstiev sedem mladistvých vo veku 15 až 17 rokov pod vplyvom alkoholu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

"Policajti namerali pozitívny výsledok dychovej skúšky piatim chlapcom a dvom dievčatám vo veku 15 až 17 rokov," spresnila polícia. V prípadoch budú ďalej konať obce, v ktorých majú tínedžeri trvalé bydlisko, a tiež oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Aj keď namerané hodnoty neboli podľa policajtov vysoké, upozorňujú, že podľa zákona nesmú deti a mládež do 18 rokov piť alkohol a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. Zároveň sa deti do 15 rokov nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 h na miestach, kde sa podávajú alkoholické nápoje.

"Za porušenie zákona môže hroziť zákonnému zástupcovi nielen finančná pokuta, ale aj pozastavenie vyplácania prídavkov na dieťa. Apelujeme na rodičov, aby aj počas prázdnin venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde, s kým a ako trávia ich deti voľný čas," upozornila polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj, Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies