Trnavská župa: 150-tisíc eur do participatívneho rozpočtu Tvoríme kraj - podpora projektov obyvateľov

NETKY.SK • 30 August 2024, 13:38 • 2 min
Trnavská župa: 150-tisíc eur do participatívneho rozpočtu Tvoríme kraj - podpora projektov obyvateľov

TRNAVA - Výška podpory jedného projektu v rámci participatívneho rozpočtu je aj v tomto ročníku maximálne 4 000 eur. Objem finančných prostriedkov sa bude rozdeľovať podľa priemerného počtu obyvateľov s trvalým pobytom v Trnavskom kraji.

slovakia

left justify in out

Trnavský samosprávny kraj otvoril šiesty ročník župného participatívneho rozpočtu s názvom Tvoríme kraj. Zameraný je na podporu občianskeho aktivizmu a realizáciu občianskych a komunitných projektov s cieľom zapojenia verejnosti do rozhodovacích procesov Trnavského kraja.

V tejto súvislosti župa organizuje aj verejné stretnutia so záujemcami, a to na dvanástich miestach kraja ale i online. Do aktuálneho ročníka kraj zo svojho rozpočtu vyčlenil sumu 150-tisíc eur.

"Aj v tomto ročníku župného participatívneho rozpočtu ponúkame aktívnym obyvateľom možnosť získať finančnú podporu na ich projekty a zapojiť sa tak do verejného diania v Trnavskom kraji. Chceme s nimi participovať a následne spoločne rozhodnúť o realizácií atraktívnych projektov. Úspech predošlých piatich ročníkov ukázal, že o tento druh dotácií zo strany župy je záujem. Aj preto sme tohtoročný balík financií zvýšili o sumu 50-tisíc eur, a teda dokopy medzi ne prerozdelíme až 150- tisíc,"  uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Výška podpory jedného projektu v rámci participatívneho rozpočtu je aj v tomto ročníku maximálne 4 000 eur. Objem finančných prostriedkov sa bude rozdeľovať podľa priemerného počtu obyvateľov s trvalým pobytom v Trnavskom kraji.

Pre okres Trnava je vyčlenených 34-tisíc eur, v okrese Dunajská Streda 33-tisíc eur, Galantský okres 25 500 eur. Suma 17 500 eur je určená pre okres Piešťany, projekty v okrese Senica si rozdelia 15 500 eur. Okres Skalica získa objem financií vo výške 12 500 eur a najmenší okres v kraji, ktorým je Hlohovec 12-tisíc eur.

"Prvé stretnutie pre všetkých záujemcov sa uskutoční online, a to v pondelok 2. septembra 2024. Poskytneme potrebné informácie o aktuálnom ročníku, harmonograme, a taktiež budeme zbierať nápady na projekty, ktoré sa budú uchádzať o podporu. Tento ročník nám umožňuje financovať väčší počet projektov, preto veríme, že sa zapojí čo najviac obyvateľov," uviedol koordinátor rozpočtu Jakub Sejna.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TTSK, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies