Trnavský kraj začína s modernizáciou ciest: Rekonštrukcie prinesú zlepšenie dopravy

NETKY.SK • 15 Október 2024, 09:52 • 2 min
Trnavský kraj začína s modernizáciou ciest: Rekonštrukcie prinesú zlepšenie dopravy

TRNAVA - Trnavský samosprávny kraj v najbližších týždňoch spustí modernizáciu ciest druhej a tretej triedy, ktorá zahŕňa kompletnú výmenu vozoviek a zlepšenie ich technického stavu. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých obcí, pričom investície sú plánované do konca novembra. Počas prác sa odporúča rešpektovať dočasné dopravné značenie.

slovakia

left justify in out

V nasledujúcich týždňoch sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) začne s modernizáciou viacerých úsekov ciest druhej a tretej triedy. Hovorkyňa TTSK, Natália Petkáčová, informovala, že ciele projektu zahŕňajú nielen výmenu vozovky, ale aj zlepšenie celkového stavu ciest, čo prispeje k bezpečnosti a komfortu vodičov.

Cesty druhej triedy

Modernizácia ciest druhej triedy sa začne na 300-metrovom úseku v obci Dolné Dubové v Trnavskom okrese. V rámci tejto akcie dôjde k kompletnému preloženiu vozovky a podľa potreby aj jej podložia.

Celkové náklady na tento projekt predstavujú 97 000 eur a práce by mali trvať približne jeden mesiac. Počas realizácie bude cesta prejazdná vždy v jednom pruhu, pričom doprava bude riadená dočasným dopravným značením. Môžu sa vyskytnúť aj určité zdržania, na čo vodiči musia byť pripravení.

Ďalšou lokalitou, ktorá sa dočká modernizácie, je úsek za obcou Okoč v okrese Dunajská Streda. Tento projekt nadviaže na predchádzajúcu rekonštrukciu cesty vo Veľkom Mederi. Od 16. októbra sa začne s výmenou vozovky a podložia na niektorých miestach. Celkové náklady na túto akciu sú 134 000 eur a práce by mali prebiehať do polovice novembra.

V obci Janíky, taktiež v okrese Dunajská Streda, prejde modernizáciou úsek cesty druhej triedy v dĺžke jedného kilometra. Tento projekt nadväzuje na rekonštrukciu z minulého roka a jeho harmonogram je naplánovaný do konca novembra. Trnavský kraj na modernizáciu cesty v Janíkoch vyčlenil 405 000 eur.

Cesty tretej triedy

Modernizácia sa dotkne aj ciest tretej triedy. V obci Zavar v okrese Trnava sa začne s modernizáciou vozovky na 1,5 kilometrovom úseku od kruhového objazdu po koniec obce smerom na Križovany nad Dudváhom.

V niektorých miestach sa plánuje aj hĺbková rekonštrukcia. Práce budú trvať do konca novembra a počas nich bude cesta prejazdná vždy v jednom jazdnom pruhu. Investícia do tohto projektu predstavuje 341 000 eur.

V obci Petrova Ves v okrese Skalica sa modernizácia ciest tretej triedy uskutoční na úseku od križovatky s cestou druhej triedy smerom na obec Letničie. Vzhľadom na zlý stav vozovky sa okrem výmeny asfaltu v niektorých miestach plánuje aj výmena podložia.

Celkové náklady na tieto stavebné práce sú 501 000 eur. Počas modernizácie bude zabezpečená prejazdnosť aspoň jedného pruhu.

Vodiči sú vyzývaní na rešpektovanie dočasného dopravného značenia, aby sa predišlo problémom pri prejazde rekonštruovanými úsekmi. Modernizácia ciest v TTSK je dôležitým krokom k zvýšeniu bezpečnosti na cestách a zlepšeniu dopravnej situácie v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TSK, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies