Trump nebude debatovať s Harrisovou, kým jej nomináciu nepotvrdia

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 11:07 • 2 min
Trump nebude debatovať s Harrisovou, kým jej nomináciu nepotvrdia

WASHINGTON - Republikánsky prezidentský kandidát USA a bývalá hlava štátu Donald Trump odmietol naplánovanie debaty so svojou predpokladanou demokratickou vyzývateľkou viceprezidentkou USA Kamalou Harrisovou, kým nebude oficiálne vymenovaná svojou stranou ako nominantka, uviedol vo štvrtok Trumpov volebný tím.

slovakia

left justify in out

Debata podľa neho "nemôže byť uskutočnená, kým demokrati oficiálne nerozhodnú o ich nominantovi... bolo by nevhodné plánovať veci s Harrisovou, pretože demokrati pokojne môžu zmeniť názor," uviedol vo vyhlásení šéf Trumpovej volebnej kampane Steven Cheung.

Harrisová sa o post prezidenta začala oficiálne uchádzať v nedeľu, keď zo súboja o Biely dom odstúpil súčasný americký prezident Joe Biden, ktorý jej zároveň sám vyjadril podporu.

Tlak na odstúpenie Bidena z boja o Biely dom prudko vzrástol po jeho katastrofálnom vystúpení v júnovom televíznom dueli s Trumpom.

Republikánsky exprezident predtým už avizoval, že chce s Harrisovou "najmenej jedenkrát" debatovať v televízii.

Hlasovanie o oficiálnej nominácii viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej sa pravdepodobne začne už 1. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: NPR / AP / Andrew Harnik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies