Trump počas kampane navštívil hranicu Arizony s Mexikom

NETKY.SK • 23 August 2024, 09:02 • 2 min
Trump počas kampane navštívil hranicu Arizony s Mexikom

PHOENIX - Bývalý americký prezident Donald Trump vo štvrtok v rámci prezidentskej kampane navštívil americko-mexickú štátnu hranicu v americkom štáte Arizona. Návštevu využil na ilustráciu rozdielu v prístupoch k zabezpečeniu hranice.

slovakia

left justify in out

"Po mojej pravici je to, čomu hovoríme Trumpova stena. Táto stena vznikla, keď bol v úrade prezident Trump. Po mojej ľavici je to, čomu hovoríme Kamalina stena. Proste to tam je, nič to nerobí a len tak sa to tam povaľuje," vyhlásil predseda odborového zväzu Pohraničnej stráže Paul Perez.

Trumpa počas akcie sprevádzali ostreľovači pozorujúci mexickú stranu hranice. Návšteva hranice je iba druhou akciou pod holým nebom, ktorú absolvoval od atentátu spáchaného na neho minulý mesiac. Mexickú stranu hranice strážili príslušníci mexickej polície a iných ozbrojených zložiek.

Úrad šerifa okresu Cochise v súvislosti s údajnými vyhrážkami Trumpovi smrťou na sociálnych sieťach zatkol 66-ročného obyvateľa mesta Benson, ktoré leží v rovnakom okrese ako časť hranice, kde sa konala akcia. Úrad šerifa nezverejnil podrobnosti o údajných vyhrážkach ani o zatknutí, uviedol však, že na muža bolo vydaných viacero zatykačov vo Wisconsine a Arizone.

Pri vyhľadávaní účtov na sociálnych sieťach sa nepodarilo nájsť žiadne účty spojené so Syrvudom, uvádza AP.

Návšteva hranice je štvrtým Trumpovým podujatím v nerozhodných štátoch, počas tohto týždňa navštívil aj Pennsylvániu, Michigan a Severnú Karolínu. V piatok plánuje ďalšie akcie v arizonskej metropole Phoenix a tiež v Los Angeles v Kalifornii. Senátor J.D. Vance, ktorý za republikánov kandiduje na viceprezidenta, pred niekoľkými týždňami tiež navštívil rovnaké miesto na hranici ako teraz Trump.

Účastníci zrazu Demokratickej strany v Chicagu, ktorý je oslavou oficiálnej prezidentskej nominácie Harrisovej, v stredu obvinili Trumpa zo snahy mobilizovať svojich voličov pomocou démonizácie imigrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, Foto: Getty Images / Anna Moneymaker
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies